"MEB, Ziya Selçuk ile birlikte yenilenme sürecine girmiştir"

"MEB, Ziya Selçuk ile birlikte yenilenme sürecine girmiştir"

• Eğitim sisteminin gerçekçi stratejilerle sağlam bir temele oturtulması ve uygulanması, yüzyıllardır gözlerini ülkemiz üzerinden ayırmayan, emperyalizme karşı da en büyük mücadele gücümüz olacaktır. Bu mücadele gücü emperyalizme karşı verdiğimiz savaşta galip gelmemizi sağlayacaktır.

ÜLKE geleceğine yapılacak en büyük yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım, gelişmişlik düzeyinden tutun da gelecek nesiller arasında köprü kurmaya kadar bütün alanları fazlasıyla etkilemektedir. Günümüz şartlarına uygun eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunların üzerine yatırım yapılması ülke geleceği için çok büyük önem arz etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve açıklanan 2023 Eğitim Vizyon belgesi ile yeni dönemde hükümet tarafından eğitime verilecek olan önem de ortaya konmuştur. Vizyon belgesin de ülkenin ihtiyacı olan eğitim gereksinimleri sağlam bir temele oturtulmuştur. Bu sağlam temelle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta dile getirdiği 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmamız mümkün olacaktır.

 2023 Eğitim Vizyon belgesi bize ülke geleceğinin eğitime yapılacak yatırımlar ve uygulamalar üzerinden kurgulanacağını göstermektedir. Öğrencilerin zihinsel ve fiziksel özelliklerine uygun bir şekilde planlama yapıldığı ve bu sayede eğitim sisteminin daha işlevsel hale getirilmek istendiği ortadadır. Özellikle bizim gibi gelişime ve gelişmeye açık ülkeler de eğitim sisteminin kurgulanması gelecek hedeflerine ulaşma da stratejik olarak çok önemlidir.

Eğitim sisteminin gerçekçi stratejilerle sağlam bir temele oturtulması ve uygulanması, yüzyıllardır gözlerini ülkemiz üzerinden ayırmayan, emperyalizme karşı da en büyük mücadele gücümüz olacaktır. Bu mücadele gücü emperyalizme karşı verdiğimiz savaşta galip gelmemizi sağlayacaktır. Çünkü bu sonu bir türlü gelmeyen savaş da dışarıdan ya da içeriden her an yeni bir düşmana sahip olabiliriz. Her hangi bir düşman ortaya çıkarmasalar dahi popüler kültürün beslediği kapitalizm belasıyla, yeni yetişen zihinlere uyguladıkları kültürel asimilasyonla zihinleri işgal etme uğraşları devam edecektir.  

Kimilerinin kendi menfaatleri için önemsemedikleri ya da “Ne yaparlarsa yapsınlar, bunların yaptıkları umurumda değil!” diyenlere inat milletimiz için eğitim;

— “Dünyaya 600 yüzyıl hükmedebilme…” anlamına gelmektedir.

— “Bir milletin emperyalizme karşı dik durabilmesi…” anlamına gelmektedir.

— “Emperyalistlerin yüzüne ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilme…” anlamına gelmektedir.

— “Tüm olumsuz şartlara rağmen bir ülkeyi yeniden var edebilme…” anlamına gelmektedir.

— “Milletine efendi değil, hizmetkâr olma…” anlamına gelmektedir.

— “Bayrağının anlamını bilerek onu yere düşürmeme ve yüceltme…” anlamına gelmektedir.

— “Devletine karşı sonsuz bir sevgiyle bağlı olabilme…” anlamına gelmektedir.

— “Vatanını, canından daha fazla sevebilme…” anlamına gelmektedir.

— “Geçmişle aramızda ki bağı, gelecekle aramızda ki en büyük köprüyü kurabilme…” anlamına gelmektedir.

— “Dünyada ki tüm mazlumlara yardım etme ve Kızıl Elma’ya ulaşma…” anlamına gelmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız, eğitimin önemini ve gerekliliğini iyi bilen Değerli Bakanımız Ziya Selçuk’la birlikte yenilenme ve yenileşme sürecine girmiştir. Eğitim alanından gelen bir Milli Eğitim Bakanının, eğitim sorunlarının çözümünde ve ülke geleceğini kurgulamada ne kadar etkili olduğunu kısa zaman da yapılan uygulamalardan anlayabiliriz. Ziya Hocayla birlikte Değerli Bakan Yardımcılarımız ve Milli Eğitim bürokratlarımızın, devlete ve bu ülkenin geleceğine hizmet için mücadele verdiklerini unutmayalım. Eleştiri yaparken de kişilere değil yapılan işe odaklanmamız bizi eğitim de daha ileriye götürecektir. İnanıyorum ki Ziya Hoca ve ekibi ülkemizin 2071’e ulaşması yolunda en büyük temel oluşturacak eğitim sistemini istenilen seviyeye ulaştıracaklardır.

Özel Not: Öğretmen eğitim sisteminin temelini oluşturur. Atama bekleyen binlerce öğretmen arkadaşımızın ricası Şubat ayında yapılacak bir ek öğretmen atamasıdır. Emekleri ve ekmeklerinin derdine düşmüş bu öğretmenlerimizin ricasını geri çevirmeyelim. Bugün sisteme dâhil edeceğimiz her öğretmen ülke geleceğinin daha da güzelleşmesini sağlayacaktır.

Ufuk Dilekçi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.