MEB'den Bebeklere Din Eğitimi Geliyor!

MEB'den Bebeklere Din Eğitimi Geliyor!

MEB'den Bebeklere Din Eğitimi Geliyor!

 Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen seçmeli din derslerine ilişkin çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 aşamalı bir plan önerildi. Anaokulu ve ilkokula da din eğitimi istendi.

Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müdürlük yönetecileri ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile birlikte, 12 Eylül’de “Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz da katıldı. Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, çalıştayın sonuç bildirgesi 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte müfredattaki yeri artan din derslerinde gelecek dönem nelerin tartışılacağını gözler önüne serdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan üç aşamalı plan şöyle:

1. Din dersi havuzu genişletilecek: Çalıştayda, “din ahlak ve değerler grubu”nda sunulan din derslerinin çeşitliliği artırılacak. Yozgatlı din öğretmenleri din dersleri grubuna “Adabı muaşeret (görgü kuralları), Kuranıkerim Arapçası, dini musiki, hüsnihat” gibi derslerin eklenerek “seçmeli din eğitimi havuzunun genişletilmesini” istedi. 

2. Seçmeli değil zorunlu: “Seçmeli din eğitimi dersleri doğru, yeterli” fakat din eğitiminin sürekliliği açısından yasal olarak güvence altına alınıp zorunlu hale getirilecek.

3. Anaokulu ve ilkokula da din eğitimi: 4+4+4 sisteminin öven ancak eksik olduğunu belirten din öğretmenleri, bildirgelerine, “Din eğitimi temellerinin sağlam olması için imam hatip ilkokulu açılmalıdır. Din eğitiminin okulöncesinden başlayarak verilmesinin uygundur” maddesini de koydu.

Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.