MEB'den Bu İle Özel İlgi

MEB'den Bu İle Özel İlgi

MEB'den Bu İle Özel İlgi

 Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılında Van'da meydana gelen depremin ardından, eğitime yönelik çalışmalarını sürdürerek, bugüne kadar 3 bin 348 dersliği Van'a kazandırdı.

Van'da 2011 yılında meydana gelen deprem, ilde pekçok alanın yanı sıra eğitim alanında da sıkıntılara neden oldu. Acı olayın ardından kolları sıvayan bakanlık, ilde eğitimin en iyi şekilde yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 75 eğitimci depremde hayatını kaybetti. Bakanlık, hayatını yitiren öğretmenlerin isimlerinin okullarda yaşatılması için, 38 öğretmenin ismini çeşitli okullara verdi. Diğer öğretmenlerin isimleri de bundan sonra yapılacak okullara öncelikli olarak verilmesi yönünde talimat verildi. Depremden sonra ayrıca bazı öğretmenlerin isimleri de Van-Şişli Öğretmenevindeki odalara verildi.

Bakanlıkça, vefat eden öğretmenlerin ailelerine, yaralı öğretmenlere tazminat ödendi. Ayrıca MEB, depremde yaralanan öğretmenlere tayin hakkı da verdi.

Okullar güçlendiriliyor

Deprem sonucunda 66 okuldan bin 15 derslik, 2 bin 873 yatak kapasiteli 11 ortaöğretim pansiyonu ve 140 lojman binası ağır hasar görerek, kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan acı olayın ardından bugüne kadar Van'a 3 bin 348 derslik kazandırılırken, 663 lojman, 2 bin 656 kapasiteli pansiyon binası, 2 öğretmenevi ve 7 spor salonunun yapımları tamamlandı.

Ayrıca mevcut binalardan 30 okul binası güçlendirildi, 9 okul binasının da güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 5 okul binası için ise güçlendirme projesi hazırlatılıyor.

 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.