MEB'den Önemli Karar!

MEB'den Önemli Karar!

MEB'den Önemli Karar!

 Liselerde okul çeşitliliğini azaltmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, 22 farklı meslek lisesinin statüsünü ‘Anadolu’ lisesi olarak değiştiriyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren bu liseler ‘mesleki ve teknik Anadolu lisesi’ olacak. Bazı liselerde ise karma eğitim olmayacak, sadece kızlar okuyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselerini yakından ilgilendiren bir karar aldı. Bakanlığa bağlı endüstri, ticaret, kız, otelcilik ve turizm, Anadolu sağlık gibi 22 farklı lise türü “mesleki ve teknik Anadolu lisesi” ile “çok programlı Anadolu lisesi” adı altında yeniden yapılandırılacak. Bu liseler arasında genel lise müfredatı veren çok programlı liseler de olacak. Onların da adı “çok programlı Anadolu lisesi” olarak değiştirilecek. Sistem önümüzdeki yıldan itibaren 2014-2015 öğretim yılında kademeli olarak başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın illere gönderdiği genelgede, “mesleki ve teknik ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması” istendi. Buna göre MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren liselerin, öğrenim süreleri ile mezunlarının hak ve yetkilerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DÖNÜŞECEK

Bu kapsamda mevcut mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumları, Anadolu sağlık meslek liseleri de dahil, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren 9’uncu sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak mesleki ve teknik Anadolu lisesine dönüştürülecek. Okul tabela değişiklikleri 2014 LYS ve KPSS’nin yapılmasının ardından 14 Temmuz’da başlayacak.

KARMA VE KIZ OKULU AÇMA YETKİSİ VALİLİKLERDE

Dönüşecek okulun karma veya yalnızca kız öğrencilerin öğrenim görebileceği okul olup olmamasına valilikler karar verecek. Bakanlık valiliklerden gelecek teklife göre karma veya yalnızca kız öğrencilerin öğrenim görebileceği okullara karar verecek. Ancak bu durum kız veya erkek diye okul adlarına yansıtılmayacak. Okul da yine mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak adlandırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.