MEB'den sürücü kurslarına sıkı denetim

MEB'den sürücü kurslarına sıkı denetim

Sürücü kurslarında ehliyet eğitimlerinde ve sınavlarda, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine de görev verilecek

 YILDIZ AKTAŞ - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarında ehliyet eğitimlerinde denetimi sıkılaştırmak için sınavlarda, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine de kontrol ve denetim görevi verdi.

MEB, sürücü kursları denetimi sıkılaştırmak için yeni bir düzenleme yaptı.

Bakanlık, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğin ardından Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi'nde de düzenlemeye gitti.

Yönerge değişikliğiyle, direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavında sınav sürecini kontrol ve denetleyen maarif müfettişleriyle birlikte il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine de sınavlarda kontrol ve denetim görevi yapacak.

Bakanlık, yönetmelik değişikliğiyle de mevzuata uymadığı tespit edilen kursa verilecek sürekli veya geçici (en az 15 gün, en fazla üç ay) kapatma cezasının, verildiği ayı izleyen ayın birinci iş gününden itibaren uygulamaya konularak yeni dönem açılmasına izin verilmeme uygulamasını başlatmıştı.

Söz konusu değişiklikler çerçevesinde, denetimlerin artırılmasıyla özellikle direksiyon eğitimleri ve sınavları daha sıkı kontrol edilecek, mevzuata uygun işletme yapmayan sürücü kursları hakkında soruşturma başlatılacak, gerekirse kapatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.