MEB'den Yükseköğretim Kanunu Taslağına   yalanlama

MEB'den Yükseköğretim Kanunu Taslağına yalanlama

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanarak bakanlığa gönderilen "Yükseköğretim Kanunu Taslağı Önerisi"ne ilişkin bakanlıkla ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler hakkında açıklama yapma gereği duydu. MEB'in yaptığı açıklama:

 Son dönemde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanarakBakanlığımıza gönderilen "Yükseköğretim Kanunu Taslağı Önerisi"ne ilişkin MilliEğitim Bakanını ve Milli Eğitim Bakanlığını da ilgilendiren ve kamuoyundayanlış bilgilenmeye neden olabilecek bazı haber ve yorumlar üzerine açıklamayapılmasına gerek görülmüştür.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28/12/2012 tarihli yazısı ekinde,Yükseköğretim Genel Kurulunun 26-27 Aralık 2012 tarihli toplantısında kabul edilenYükseköğretim Kanunu Taslağı Önerisi, herhangi bir madde eklenmesi,çıkarılması, değiştirilmesi vb. yönlerinde Bakanlığımızca herhangi bir çalışmayapılmaksızın, Sayın Bakanımızın taslakla ilgili genel değerlendirmeleriniiçeren bir üst yazı ekinde değerlendirilmek üzere Başbakanlığa arz edilmiştir.

 

Bu nedenle bazı basın yayın organlarında Sayın Bakanımıza veya MilliEğitim Bakanlığına atfen yer alan Milli Eğitim Bakanlığında yapılançalışmalarda "bazı fakültelerin veya programların sürelerinin 2, 3, 4, 5 ve 6yıl olarak değiştirildiği", "meslek yüksekokullarının üniversitelerle bağınınkoparılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlanacağı", "Bakanlıkta bir komisyonkurularak taslak üzerinde çalışıldığı" vb. yönünde yer alan haberlerin gerçeklehiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

 

Dolayısıyla kamuoyunda yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığının görüşleriolduğu ifade edilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda ve çalışmalar somutlaştıkçakamuoyuyla gerekli bilgiler paylaşılacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.