MEBİM 147 Tanıtım Filmi

MEBİM 147 Tanıtım Filmi

Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bünyesinde faaliyet gösteren, Van´daki depreminin ardından 5 yıl önce Erciş ilçesinde sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan "MEBİM 147" için tanıtım filmi hazırlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bünyesinde faaliyet gösteren "MEBİM 147" için yapılan tanıtım filminde vatandaşların eğitimle ilgili 10 milyon başvurusunu cevaplandırmak için 35 milyon dakika mesai yaptığı dikkat çekiyor.

Tanıtım filminde, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "MEBİM 147"nin yaptığı hizmetleri anlatan "Eğitim hayatınız boyunca yanınızdayız" sloganı yer aldı.

Filmde yer verilen başlıklara göre, "MEBİM 147" eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer vatandaşlardan gelen her türlü bilgi edinme başvurusu, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikâyeti, etkin ve hızlı şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 1 Mart 2012´de Erciş´te hizmet vermeye başladı. Van´da 2011´de meydana gelen depremin ardından sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete alınan merkez, bu olayın vatandaşlara yaşattığı travmayı azalttı, depremzedelerin hayata tutunmasına destek oldu.

Bölgede istihdam imkanı sağlayan merkezde, 50´si engelli 180 kişi görevlendirildi. Yüzde 45´i kadın olan merkez çalışanlarının yüzde 85´i depremzedelerden oluştu. İletişim Merkezi, haftanın 7 günü 24 saat hizmet verdi. Çalışmalarını aralıksız sürdüren merkeze yurt içinden "147", yurt dışından da "+90 312 147 11 22" numaralarından ulaşılabiliyor.

Kısa sürede cevap

´MEBİM 147"ye başvuran vatandaşlara 3 iş günü içinde cevap veriliyor. Merkez çalışanları, 5 yılda vatandaşlardan gelen yaklaşık 10 milyon başvuruyu yanıtladı. Bu sürede vatandaşlara 35 milyon dakikalık hizmet veren "MEBİM 147", bakanlığın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları birimlerinin iş yükünü büyük oranda azalttı. Kurulduğundan bu yana hatta gelen çağrıların yüzde 91´i bilgi edinme, yüzde 3,7´si talep, yüzde 3,6´sı görüş öneri, yüzde 1,7´si ihbar veya şikayet ana başlıklarında gerçekleşti.

Bakanlığın eğitim politikası oluşturma çalışmalarına dahil oluyorlar

Merkezden 5 yılda 540 bin öğretmen, okul idarecisi, aday öğretmen veya öğretmen olmak isteyenler, atama, ilk atama, yer değiştirme, izinler ve personel özlük işlemleri gibi konularda hizmet aldı. Hattı arayarak okula gönderilmediğini belirten 510 öğrencinin ailelerine ulaşılarak, eğitime devamları sağlandı. Ayrıca yaşça örgün eğitim dışına çıkan 11 binden fazla vatandaş, "eğitimin her şartta mümkün olabileceği ve açık öğretim kurumlarına devam edebilecekleri" anlatılarak, eğitim öğretime kazandırıldı. Vatandaşlardan gelen başvuruların yüzde 95´i ilk kontakta, görüşme sırasında cevaplandırıldı. Başvuruların yüzde 5´i ise mevzuat gereği inceleme, araştırma veya soruşturma gerektirdiğinden ya da görüş ve öneri olarak değerlendirileceğinden, MEB´in merkez ve taşra teşkilatındaki ilgili birimlere iletiliyor. İletişim Merkezi, vatandaşlardan gelen her türlü talep, görüş ve öneriyi, ilgili birimlere belirli aralıklarla rapor olarak iletiyor. Böylece vatandaşların, bakanlığın strateji ve eğitim politikası oluşturma çalışmalarına dahil olmaları sağlanıyor. "MEBİM 147" ile ilgili tanıtım filmine, bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Tanıtım filmine ulaşmak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.