MEB'in ilk hayvan hastanesi açılıyor

MEB'in ilk hayvan hastanesi açılıyor

Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üsküdar Belediyesi'nin destekleriyle Hayvan Hastanesi olarak hizmet vermeye başlıyor. Lise, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ilk hayvan hastanesi olma özelliği taşıyor.

 Bir asırdan fazla eğitim-öğretime devam eden tarihi Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir ilke daha imza atıyor. Bünyesinde, Hayvan Sağlığı, Gıda Teknolojisi ve Laboratuvar Hizmetleri alanı bulunan lisede Hayvan Hastanesi hizmetleri de verilmeye başlanacak.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan 4 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek adı Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Hayvan Hastanesi bölümü Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle kuruldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsat alan Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin veteriner sağlık alanında bilgi, beceri ve uygulama eğitimi yapmaları için büyük imkan sağlayacak.

Açılışa, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Muammer Yıldız ve Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen'in de katılacağı bildirildi.

 Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.