MEB’in SBS Arayışı?..

MEB’in SBS Arayışı?..

Ankara 18. İdare Mahkemesi’nin SBS’ye yönelik aldığı yürütmeyi durdurma kararı, MEB’i alarma geçirdi.Şu anda bütün bürokratlar, yargı kararının gereğini yerine geçirmek için harıl harıl çalışıyor.

 Birinci öncelik, söz konusu karara itiraz etmek. Ama bu konuda çok umutlu değiller. Çünkü ortada bir yanlış var ve geri dönüşü yok.

Oysa, Bakanlık uzmanlarının pek çoğu, hata ortaya çıktığında, puanların yeniden hesaplanmasını önermiş ama bu önerileri dikkate alınmamıştı.
Zaman onları haklı çıkarttı ve ona rağmen hala sözleri yeterince dinlenmiyor…
Öyle ya da böyle birkaç gün içerisinde net bir tavır alınması gerekiyor ve puanının yükselmesi nedeniyle okul değiştirmek isteyenlere de ikinci yarı yılda bu şansın tanınması olmazsa olmazların başında geliyor.

Bakan Avcı, yargı kararlarının uygulanmasını ve öğrencilerin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerektiğini her fırsatta yineliyor.
Eminim ki bu konudaki fikri de farklı değil.
Bürokratlara düşen görev, topu yine taca atmak değil, çözüm önerileri getirmektir. Yoksa durum daha da işin içinden çıkılamaz hale gelebilir.
Birkaç gün içinde durumun netleşmesi en doğru karar olacaktır.
Konuyla ilgili tüm ayrıntıları, 24 saat boyunca sitemizden izleyebilirsiniz…
Çünkü bu yöndeki kararlar genelde hep akşamları alınıyor!..


Abbas GÜÇLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.