MESLEK LİSESİ ŞEFLERİNE NEŞTER

MESLEK LİSESİ ŞEFLERİNE NEŞTER

Efendim malum gündem yoğun meb de. Atananlar atama bekleyenler ne olacak bizim halimiz diye düşünenler. Her türlü fikir havada uçuşmakta.

 Efendim malum gündem yoğun meb de. Atananlar atama bekleyenler ne olacak bizim halimiz diye düşünenler. Her türlü fikir havada uçuşmakta.

Bilindiği üzere lise çeşitleri azaltıldı. Okul idarecileri ha bugün ha yarın yönetmeliklerini beklemekte..
İnşaallah yapılanlar vatan millete hayırlı olur.

Gelelim başlıktaki meseleye. Geçenlerde koridorda yürürken tanıdığa denk geldim, haberin var mı, dedi. Neden, dedim. Çok eski dostlardan biri müdür olmuş, dedi. Makamını mevkisinide öğrenince hem hayırlı olsuna hem de son gelişmeleri öğrenmek amacıyla dairenin yolunu tuttum. Neyse ki korktuğum başıma gelmedi, yakaladım. Hoş beşten sonra işte şu bilinen yönetici görevlendirme yönetmeliğinde bahsetti sonrada meslek liselerindeki şefliklere getirdi konuyu. Nerden çıktı ki dedim. Dediği aynen şu: 
Meslek liselerindeki verimi artırmak için şefler süreli gelecek aynı müdür gibi. Süresi dolan şef otomotik olarak şeflikten ayrılmış olacak.

Müdür seçecek, başarı da başarısızlık gibi nasıl ki müdürlerden sorulacaksa müdürüne çalışacağı şefi seçme hakkı verilecek.

Uluslararası ya da kalitesi belli örneğin Tubitak'ın yarışmalarında derece yapan, buluş yapanlar istemeleri halinde öncelik verilecek.

Üreten buluş yapan öğrencisini iyi yetiştirmeye çalışan şef adaylarının seçimi müdüre bırakılacak. Elbette hesabı nasıl ki müdür veriyorsa seçimini de ekibini kurma hakkını da müdüre vermek daha sağlıklı olur dedi.

Ne diyeyim artık.. Hayırlısı..

Şaban Adıgüzel
Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.