Mesleki açık öğretim lisesinde koordinatörlük yok

Mesleki açık öğretim lisesinde koordinatörlük yok

Bilindiği gibi, 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 8"inci maddesinin (a/6) bendinde; bu Kararla belirlenen azami ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere; ders yılı içinde açık öğretim kurumları öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar ek ders görevi verilebileceği hüküm altına alınmıştır.

 Bu hükme göre Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında İşletmelerde meslek eğitimi kapsamında koordinatör öğretmen görevlendirilmekteydi.

Fakat 07.09.2013 tarih ve 28758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi” başlıklı 88. maddesi 5. fıkrasında; “(5) Koordinatörlük görevi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında yapılan faaliyetler için verilmez.” hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümle birlikte artık Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında İşletmelerde meslek eğitimi göremeyeceklerdir.

Çünkü bu değişiklikle öğrencilerin işletmelerde mesleki eğitimine koordinatör öğretmen görevlendirilmeyecektir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.