Mesleki ve Teknik Eğitimde  Bir Marka; ''Haydarpaşa Teknik ve Meslek Lisesi''

Mesleki ve Teknik Eğitimde Bir Marka; ''Haydarpaşa Teknik ve Meslek Lisesi''

Mesleki ve teknik eğitim, bireysel ve toplumsal yaşam için zorunlu olan belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeteneklerini kazandırarak bireyi dengeli bir biçimde yaşama hazırlama sürecidir.

Günümüzde yetişmiş nitelikli insan gücü ülkelerin endüstriyel ve ekonomik kalkınmasını büyük ölçüde etkileme gücüne sahiptir. Bu noktada, gelişmekte olan ülkeler arasında bulunan Türkiye’nin de mesleki ve teknik ortaöğretimde nitelik artırmaya yönelik arayışları devam etmektedir.

Okulumuz Haydarpaşa Teknik ve Meslek Lisesi 1959 yılında 142 öğrenci ve 25 öğretmen ile başlamış olduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Öğretim yolculuğuna 2014 yılında, halen 4000 öğrencisi, 320 öğretmeni ile;

• Makine Teknolojisi,
• Elektrik Elektronik Teknolojisi,
• Bilişim Teknolojisi,
• Metal Teknolojisi,
• Raylı Sistemler Teknolojisi,
• Motorlu Araçlar Teknolojisi,
• Mobilya ve İç Mekan Tasarımı,
• Müzik Aletleri Yapımı ile
• Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanlarında


devam etmektedir.

İletişimin artmasıyla birlikte tüm toplumlarda aile yapısı, sosyal yapı ve ekonomik yapı değişmiş bunlara paralel olarak da eğitim sistemleri değişmiştir. Böylece günümüzde sanayi toplumu yerini bilgi toplumuna bırakmıştır. Yirmi birinci yüzyıla girildiği şu günlerde, gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun, bütün toplumları aynı derecede ilgilendiren çok köklü bir dönüşüm ve değişim sürecine girildiği herkes tarafından kabul edilmektedir. Ve değişime adapte olamayan, kendini değişime entegre edemeyen toplumlarda önce yerinde sayış kaçınılmaz olmaktadır. Bu doğrultuda Haydarpaşa Teknik ve Meslek Lisesi olarak özellikle sanayideki gelişen teknolojileri yakından takip ederek en hızlı şekilde kendimizi yenilemekteyiz. Toplamda 23 farklı dalda oldukça güncel teknolojilerle donanmış atölye ve laboratuvarlarımızda öğrencilerimizi meslek yaşamına hazırlamaktayız.




Akademik anlamda oldukça güçlü olan yapımızı sosyal anlamda da geliştirme gayreti içinde olan okulumuz, öğrencilerine sportif faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için halı saha, kapalı spor salonu, masa tenisi, güreş, atletizm, voleybol, judo, basketbol ve futbol imkânlarını sunmaktadır.





Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra kişisel eğitimlerinin de önem vermekteyiz onların daha sosyal bireyler olabilmeleri için çok farklı alanlarda sosyal etkinlik kulüplerimiz bulunmakta ve öğrencilerimizle bu kulüpler faaliyetlerini gerçekleştirmektedirler.



Okul yönetimi olarak bu etkinliklere her türlü desteğin verilmesi için gerekli koordinasyonu sağlamaktayız. Haydarpaşalı olmanın ayrıcalığını okulumuza geldiğiniz ilk günden itibaren tüm yaşantınız boyunca hissedeceksiniz. Çünkü biz Mesleki ve Teknik Eğitimin en büyük ailesiyiz!



Şenol DEMİR

Okul Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.