Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

İzmir İl Mili Eğitim Müdürlüğü “Mesleki Gelişim Akademisi” etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve eğitimciler bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin hazır bulunduğu seminere İzmir’de görev yapan tüm okul yöneticileri de katıldı.

Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya GeldiMili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İzmirli Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi yapmış olduğu konuşmada İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Mesleki Gelişim Akademisinin çalışmalarına destek vererek katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e teşekkür etti.

Ömer Yahşi, konuşmasına şu şekilde devam etti;  “Egenin incisi İzmir, tarihi sorumluluklarını farkında olan bir şehir. Sizin hassasiyetinizle çalışmaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın hiçbirinin terör örgütünün, bağımlılıkların eline düşmesine izin vermeyiz” diyerek bu konuda hassasiyetle görevlerini yerlerine getiren okul müdürlerine teşekkür etti. “Bizler bu ülkenin evlatlarını yetiştirirken bu ülkenin şarkısını söylüyoruz. Hiç bir hain saldırıya müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir öğrencimizin militan grupların eline düşmesine izin vermeyiz” diyerek, İzmir’de ki  Mesleki eğitim , özel eğitim,  okul öncesi eğitim, yatırımlar konusunda da  yapılan çalışmalarla ilgili  bilgi verdi.

Konak Sabancı Kültür Merkezinde eğitim yöneticileri ile buluşan Yusuf Tekin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kurmuş olduğu mesleki gelişim akademisi kapsamında İzmir’de ki tüm eğitim yöneticileri ile bir araya gelen Tekin “ Türkiye de Demokrasi Serüveni, Darbeler ve 15 Temmuz” konulu seminerinde demokrasi tarihine ve 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşanılanlara değindi.

Demokrasi tarihinin, şu anda demokratik ülke dediğimiz ülkelerden önce bizim tarihimizde yer aldığına vurgu yapan Tekin, ilk olarak parlamenter seçimin tarihimizde 1877 yılında yapıldığını belirtti.  O yıllarda yapılan seçimlerde gayri Müslim kesimin de oy kullanma ve seçilme hakkına sahip olduğunu belirten Tekin “biz demokrasi adına bu kadar ilerleme kaydetmişken, daha Avrupa’da farklı mezhep mensupları bile oy kullanamıyordu” dedi.

Olumsuz algı operasyonları yapıldı.

Demokrasi tarihi üzerine çalışmalarından ve yazılarından da bahseden Tekin FETÖ terör örgütünün dershanelerin kapatılması sürecinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların eğitim kalitesi ile ilgili olumsuz algı operasyonları da yaptığını söyleyerek, yaşadığı olayları örnekleri ile birlikle eğitimcilerle paylaştı. Okullarda okuyan öğrencilerin son senelerinde dershanelere kayıt ettirilerek sanki kendi başarılarıymış gibi lanse edildiğini de belirten Tekin “ Oysa yıllarca bizim öğretmenlerimiz çocuklarımıza eğitim verdiler. Son altı ayda verdikleri eğitimle öğrencin okullarda almış olduğu eğitimi hiçe saymaya çalıştıklarını, KPSS sınavını kazanarak atanan öğretmenin emeğini hiçe saymaya çalıştıklarını gördük.” Biz çocuklarımıza yıllarca emek veren öğretmenimizin hakkını ve emeğini korumaya çalıştık”  dedi.

2013 yılında TEOG (Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı) uygulama aşamasında da dershaneye giden öğrenci sayısı azalacak diye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yapılan çalışmalara ve kendisi ile ilgili de olumsuz algı operasyonları yapıldığını vurgulayan Tekin, Terör örgütünün kurduğu komploları bizzat yaşadığını belirtti.

Müsteşar Doç. Dr. Tekin “Tek bir güç vardır. Demokrasi ile seçilmişlerin gücü”. “Bizim için tek bir devlet vardır. Halkın milli iradesi ve demokrasinin gücü.” Diyerek vatan sevgisi, millet sevgisi olan nesil yetiştirmenin eğitimcilerin öncelikli görevi olduğunu söyledi.

Vatanınız yoksa, matematik işe yaramaz..

“15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları da biz yetiştirdik. Onların karşısında durarak vatanını savunanları da. Biz eğitimcilerin öncellikli sorumluğu içinde vatan sevgisi olan demokrasisine, milletine bayrağına sahip çıkan nesiller yetiştirmek. Bir vatanınız yoksa çok iyi matematik öğretiyor olmanız bir işinize yaramaz. Önce vatanım diyen nesiller yetiştirmek en önemli ve en kutsal sorumluluğumuzdur.”

Doç. Dr. Yusuf Tekin ayrıca üniversite gençliğinden tek bir isteği olduğunu ve bunu derslerinde dile getirdiğini söyledi. “ Demokrasiye sahip çıkmak. Böyle bir gençlik yetiştirmeliyiz ki söz konusu vatan olunca vatanına, milletine, demokrasisine sahip çıksın.

Soru cevap kısmına da yer verilen seminerde Doç. Dr. Yusuf Tekin eğitimcilerin sorularını cevapladı.

Öğrenci yurtları için yeni yönetmelik hazırlandığını belirten Tekin, “Öğrencilerin barındığı her yer Milli Eğitim Bakanlığının denetimindedir.  Hazırlamış olduğumuz yeni yönetmelik ile özel yurtların standartlarını en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Liseler Tematikleşiyor.

Yeni Eğitim Öğretim yılında Meslek Liseleri ile ilgili önemli çalışmalar yapılacağının da bilgisini veren Tekin” üzerinde en çok çalıştığımız konulardan birisi Mesleki Eğitim. Staj ücretleri, süreli stajyerlik, sigortalılık, meslek hastalıkları, iş kazalarından korunma alanlarında Milli Eğitim Bakanlığı olarak devasa adımlar attık.

Spor Liseleri gibi Meslek Liselerimizi ve Güzel Sanatlar Liselerimizi de tematik lise haline getirmek için çalışıyoruz. İstanbul Futbol Spor Lisesi, Ankara Voleybol Spor Lisesi, Erzurum Kış Sporları Lisesi gibi alanında uzman yetiştiren tematik liselere ağırlık verileceğini belirten Tekin, İstanbul Futbol Lisesinden yetişen öğrencilerin futbol kulüplerinin alt yapılarında oynayabilecek derecede iyi eğitim aldıklarını da vurguladı.

Eğitimcilerin ek ders ücretlerine de değinen Tekin; ek ders ücretlerinde 18 adet çözüm bekleyen konunun olduğunu ve bir kısmının Maliye Bakanlığı ile görüşülerek çözüldüğünü söyledi.

1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren okul ve kurumlarda uygulamaya başlanacak olan iş sağlığı ve güvenliği yasası ile ilgili olarak ta Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün okul ve kurumlara her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

En iyi iletişim tarzı olan demokrasi milli irade kavramını bilen ülkesine sahip çıkan nesiller yetiştirmek zorundayız diye seslendiği eğitimcilere biz bir milyon kişilik bir aileyiz. İstersek aşamayacağımız hiçbir sorun yok.  İzmir benim için ayrı bir yerde diyerek İzmirli eğitimcilere ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye vermiş oldukları emek için teşekkür etti.

Seminerden sonra İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yeni Hizmet Binasını da ziyaret eden Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Funda Kocabıyık öğleden sonra 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yine eğitimcilerle buluştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.