MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDI

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDI

İbrahim Çeçen Üniversitesi Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulu’nun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Bir iki gün önce Alman Parlamentosu soykırım kararı aldı sözde, ben anlayamıyorum. Şuan bu coğrafyada 3 milyon civarında Suriyeli misafir. Onlar Avrupa’ya doğru kaçmaya başladıklarında çektikleri zulmü gördük ama Türkiye soykırımcı bir ülke oluyor, onlar sözde insan hakları ve demokrasinin beşiği oluyor. Yazıklar olsun onlara” dedi.

 İbrahim Çeçen Üniversitesi Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulu’nun açılışına Vali Musa Işın, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Mili Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ömer Akar, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Sedat İnci ve Abdullah Seçkin Koçak,  AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

 Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Öncelikle hayırseverlere minnetimizi başta bir daha tekrar etmem gerekiyor. Adalet Bey, Allah herkese bunu nasip etmiyor. Sizden daha güçlü firmalarda olabilir, sizden daha güçlü imkanları olanlar da olabilir. Ama Allah onlara bu duyguyu vermediği için bu zevki yaşayamıyorlar. Bu özel bir duygu ben Konyalıyım. Hazreti Hadimi derki bir Allah dostudur. ´Kişi odur ki koyar dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser´. Siz bir eser koydunuz ve ilim yuvasında inşallah güzel yavrularımız yetişecek. Ve onların duaları bütün ailenize inşallah iki cihan içinde ayrı bir güç verecek, imkan verecek” dedi.

 Bir insanı kurtaranın bütün alemi kurtardığına değinen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, “Bugün yaşadığımız terör belası hepimizin içini yakıyor. Onun destekçisi ülkelerin tavırları hepimizi kahrediyor. Biz biliyoruz ki ülkemiz güçlendikçe, ayakları üstünde durdukça ki bu toplum hiçbir zaman esaret altında kalmamış. Birileri oyuna daha odun atmak, bu ateşi körüklemek için uğraşıyor. İşte bir iki gün önce Alman Parlamentosu soykırım kararı aldı sözde, ben anlayamıyorum. Şuan bu coğrafyada 3 milyon civarında Suriyeli misafir. Onlar Avrupa’ya doğru kaçmaya başladıklarında çektikleri zulmü gördük ama Türkiye soykırımcı bir ülke oluyor, onlar sözde insan hakları ve demokrasinin beşiği oluyor. Yazıklar olsun onlara. Anadolu ismi boşuna bu topraklara verilmemiş. Bugün Suriyeli misafirlerimiz var, dün Kuzey Irak’tan akrabalarımız dostlarımız buradaydı, daha önce Bulgaristan Türkleri buradaydı, Kırım Türkleri buradaydı. Kim sıkıştıysa, zora düştüyse bu topraklara geliyor. Bu ülke soykırım yapmış oluyor. Allah akıl fikir versin. Biz bu oyunun büyüklüğünü biliyoruz. Bu ülke 10 bin dolarlara geldi. Daha hedefleri var. Bunları yapmaya çalıştıkça karşılığında onların oyunları olacak. Bu bizi yıldırmayacak.  O bakımdan bizim birlik beraberliğimiz bu konudaki gayretimiz önemli.  İş adamlarımızın, eğitimcilerimizin, bürokrasimizin, halkımızın desteği önemli. Biz birlik ve beraberlik içinde her şeyi aşacağız. AK Parti olarak yükseköğretimde de çok ciddi hizmetler yaptık. Bugün 193 üniversitemiz var. Şuan 7 civarında kanun teklifiyle birlikte 200 üniversite olacak ülkemizde” şeklinde konuştu.

 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi´nin birçok batı şehrinde bulunmayan bir kampüs ve eğitim yuvasına sahip olduğuna değinen Ağrı Valisi Musa Işın, “Gerek bu memlekette yaşayalım, gerekse başka yerde yaşayalım. Bu memleket hepimizin. Hepimizin bu memlekete karşı bir vefa borcu vardır. Biz bunu yerine getirmek zorundayız. Sadece bulunduğumuz noktada bazı hamasi nutuklar atarak memleket sevdasından bahsetmek doğru olmaz. Önemli olan fiili olarak bir şeyler yapmaktır. Elbette ki hepimiz memleketimizi seviyoruz. Ama bunu icraata dökmemiz gerekmektedir. Memleketimizin herhangi bir noktasında eğer bir sıkıntı yaşarsak bu sıkıntı 78 milyonun sıkıntısı olacaktır. Sadece Taşlıçay ve Ağrı´nın sıkıntısı olmayacaktır. Hepimiz bu ülkeye karşı vefa borcumuzu yerine getirmemiz lazım. Ağrıya sahip çıkmak zorundayız. Diğer illerde yaşayan çok Ağrılı vardır. Herkes kendi köyüne, ilçesine ve iline sahip çıkmak zorundadır. Bir askerimiz bir polisimiz şehit olduğu zaman hepimizin yüreği acıyor. Lütfen köylerimiz, ilçelerimize ve ilimize sahip çıkalım. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyelim” şeklinde konuştu.

 “BİZ ANCAK HUZUR İÇERİSİNDE İLERLEYEBİLİRİZ”

Huzur içerisinde sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmanın gerçekleşebileceğine değinen Vali Işın, “Biz ancak huzur içerisinde ilerleyebiliriz. Huzur içerisinde sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmamızı gerçekleştirebiliriz. Onun için büyük bir iş düşüyor. Memleketimizin neresinde yaşarsak yaşayalım, neresinde ekmek kazanıyorsak kazanalım uzaktan seyretmeyeceğiz. İşin içine gireceğiz, elimizi taşın altına koyacağız. Ülkemize sahip çıkıp kimsenin ülkemizin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Güzel hizmetlerimiz ancak o şekilde olur. 15 yıl önce bu bölgelere mahrumiyet bölgeleri deniliyordu. Ama bugün mahrumiyet bölgesi söyleyemeyiz, büyük bir gelişme var. Şuanda Ağrı´da 55 okul inşaatı devam etmektedir. Bittiği takdirde derslik başına 24 öğrenci düşecektir. Batıdaki büyük illerde bunu bulamayacaksınız. Kentte çok büyük bir eğitim, sağlık, alt yapı seferberliği var. Devlerimiz, hükümetimiz çok ciddi hizmetler yapmaktadır. Bizde vatandaş olarak üzerimize düşeni yapacağız. Turan ailesine teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Bu eğitim yuvasının memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 Daha sonra halk oyunları gösterisi ve plaket takdimlerinin ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulu’nun açılışı yapıldı.

 Recep ÇİRİK; Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDIMİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ERDEM, YÜKSEKOKUL AÇILIŞINA KATILDI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.