Milli Eğitim Bakanı Atatürk, İnönü ve evrim teorisi tartışmalarına itiraz etti

Milli Eğitim Bakanı Atatürk, İnönü ve evrim teorisi tartışmalarına itiraz etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dünki karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında müfredat tartışmalarına değindi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Ankara Fen Lisesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Bakan Yılmaz, lisenin konferans salonunda düzenlenen törende öğrencilere seslendi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında müfredat tartışmalarına değindi.Müfredatla, öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırabilecek, uygulayabilecekleri konuları vermek istediklerini, akademik ve kitaplarda tartışma konusu olan bilgileri ise vermek istemediklerini belirten Yılmaz, müfredatı herkesin görüşüne açtıklarını hatırlattı. Müfredatta yer alan 500´e yakın ünite içerisinden sadece Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin tartışıldığına işaret eden Yılmaz, yapılan eleştirilerin doğru olmadığını dile getirdi. Yılmaz, şunları söyledi: "Demek ki diğerleri hakkında söyleyecek hiçbir şeyleri yok. Bu da demektir ki biz çok doğru yaptık. Dün Mecliste bir açıklama yaptım. Atatürk´ün bir sözü var, ´Cumhuriyet benim en büyük eserimdir.´ diye. Eğer siz Cumhuriyet´i güçlendirirseniz Atatürkçülüğün yolundasınız, Atatürk´e hizmet ediyorsunuz ve onun ilkelerini yaşatıyorsunuz demektir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti´ni dışarıdan borç alır hale getirmişseniz, namerde muhtaç hale getirmişseniz o zaman sizin Atatürkçülüğünüz kesinlikle sözde bir Atatürkçülüktür. Diğeri de İnönü. Birinci, ikinci İnönü savaşlarından bahsedip de İnönü´den bahsetmemek olur mu? Lozan Antlaşması´ndan bahsedeceksiniz, İnönü´den bahsetmeyeceksiniz, olabilir mi? Atatürk rahmetli 1938´de ölmüş, yerine cumhurbaşkanı seçilecek, İkinci Cumhurbaşkanı İnönü olmuş, ondan bahsetmemek olur mu?"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.