MİLLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİŞMEMELİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİŞMEMELİ

Milli Eğitim Bakanı değişmemeli Çünkü...

 Durup dururken nereden çıktı diyebilirsiniz. Ancak Başbakan Erdoğan’ın yerel seçim öncesi ‘kabine revizyonu’  sinyali ve Ak Parti hükümetinin en çok bakan yiyen koltuğu MEB, kulisleri hareketlendirmiş gözüküyor.

            Doğası gereği MEB tarafından yapılan işler herkesi aynı oranda tatmin etmiyor. Birinin ‘reform’ diye inandığı diğerinin ‘facia’ algısı ile çelişiyor.  Lakin MEB’e yabancı olarak göreve başlayan ve sık değişen bakanlar ile üst bürokrasi çok sık hatalar yaparak reformist uygulamalarda dahi çok kötü performans sergilediler. Bu da MEB, zor düzelir kuşkusunu pekiştirdi. Örneğin; Okulları teknolojik üs, ülkemizi bilişim merkezi haline getirecek Fatih projesi gibi mükemmel ve pahalı bir proje, taşeronların elinde işlevselliğini kaybetmekte. Altyapı sorunlu, tabletlerin dağıtımı henüz tamamlanamadı.

             MEB Prof.Dr.Nabi AVCI, zor bir dönemde görevi devraldı.TBMM MEB Komisyon Bşk.ve iletişim uzmanı olması ciddi bir avantajdı.Devam eden çalışmaları bozmadı, eksik ve hatalı yönlerini gidermekle meşgül oldu. Zira her bakanın deneme atışlarından ciddi manada herkes sıkılmıştı. Özür grubu atamalarını elverdiğince gerçekleştirdi ve mağduriyetler azaltıldı. Okul dönüşümleri ülke çapında sonlandırılmış gözüküyor.Yeni dersliklerle sıkıntılar azaltılacak. Rotasyonların zamansız olmasından dolayı ertelenmesi olumlu oldu.Ve yönetici atama takvimi zaman problemine rağmen hakkı olanlar için önemli bir unsurdu. Alan değişikliği mağdurları için çalışma başlatıldı. Yeni müsteşar Yusuf TEKİN aracılığıyla sosyal medya ağırlıklı olarak öğretmen ve yöneticilerle iletişim ağı kurulmuş oldu.

            Yapılan işlerde hatalar da çok. Ama işi öğrenen, kamuoyuna kulak veren ve yanlışından dönen bir yapı mevcut. Her şeyden önce MEB Nabi AVCI, Milli Eğitim camiası ve vatandaşa negatif bir görüntü sunmadı. 

Burada dikkat edilmesi gereken nokta MEB mutfağıdır. İyi çalışmayan mutfak çok bakanı mağdur etmiştir. Bir de çekincem, ortaokul merkezi sınavlarıdır daha doğrusu MEB’in yaptığı sınavlardır. Sınavlar bir süre tartışıldı fakat yapılması kararlaştırıldı.Şahsen bu sınavları başta mutfak ve diğer nedenler dolayısıyla ÖSYM gibi bir kuruluşun yapması gerektiğine inanıyorum.Son SBS bu durumun tescilidir ve mahkemeliktir.          


Benim gönlüm işi öğrenen ekibin değiştirilmemesi ve istikrar sağlanmasından yana. Yoksa bakanın adı ve sıfatı önem arzetmiyor, gemi su almaya devam ederse. Takdir, Başbakan Erdoğan’ın.

                                                                                                                                                H.YAŞAR YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.