Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek" Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 32 derslikli Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda kapsamı gittikçe genişleyen bir sessiz devrim yaşadığını söyledi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni dönemde tüm okulların tam gün eğitime geçeceğini belirtti.

Bakan Avcı, 32 derslikli Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda kapsamı gittikçe genişleyen bir sessiz devrim yaşadığını söyledi.

Son haftalarda sadece milli eğitim alanında yapılanların dahi sessiz devrimi anlatması açısından yeteceğini ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye 10 yıldır kapsamını gittikçe genişleten sessiz devrim yaşıyor. Sadece son haftada yaşadıklarımı kısaca size özetleyeyim. Bir hafta önce Eskişehir'de Şehir Hastanesi'nin temelini attik. Dün Eskişehir'de Milli Eğitim Bakanlığı olarak dünyanın en büyük eğitim portalının eğitim ve bilişim ağının 2. versiyonunu hizmete sunduk. Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerimizin her türlü okul dışı destek ihtiyacını karşılayabileceği, yani kestirmeden söylersek dershane soygununa, yardımcı kitap adı altında bandrolsüz kitap soygununa son vermek üzere fevkalade yararlı eğitim ve bilişim ağıdır. Öğrenciler istediği konuda, yüzbinlerce eğitim malzemesini bulabiliyor. Bu sabah İstanbul Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile teknik eğitime ilişkin ilgili protokol imzaladık."

Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimi hem muhteva hem de fiziki olarak güçlendirmeye devam ettiklerini anlatan Bakan Avcı, "Her gün yeni yeni kurumlar eğitim camiamıza katılıyor. Son 13 yıldır her alanda elde edilen kazanımları eğitimimize de yansıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda, başlattığımız sessiz devrim hızını artırarak devam edecek. Yeni dönemde bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek. Bu da yeni okullar, yeni açılışlar demek. Bugün yaşadığımız açılış coşkusunu ülkemizin her yöresinde yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- İmam hatiplere itibar iadesi

İnsanı merkeze alan medeniyet anlayışının insana hürmeti ve insan haklarına saygıyı öğrettiğinin altını çizen Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İmam hatip liselerimiz, geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışıyla birleştiren, memlekete, millete, insana hizmet esas alan eğitim kurumlarıdır. İmam hatip liselerinin ara dönemlerinde, darbe dönemlerinde uğradıkları haksızlıkların neye hizmet ettiği, neyi engellediği, bu okulların kuruluşundan itibaren üstlendikleri misyonla yakından ilgilidir. Bizim İmam Hatip Liseleriyle ilgili yaptığımız düzenlemeler bir hakkın iadesinden ibarettir. Maarifimiz tüm eğitim kurumlarıyla bir bütündür, bütün okullarımız ülkemizin istikbaline, kendi niteliğine uygun olarak hizmet etmektedir. Eğitimde sağladığımız normalleşme sürdükçe, başlattığımız dönüşüm programları tamamlandıkça bu tören gibi pırıltılı örnekler çoğalacak. Bütün okul türlerindeki kurumlarımız gücümüz ve değerimiz olmaya devam edecek."

-Sağlık Bakanı Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Akmercanlar Ailesi tarafından yapılan okulda Balkanlar'dan pek çok öğrencinin de eğitim alacağını söyledi.

Kendisinin de 14 yaşında Batı Trakya'dan Türkiye'ye geldiğinde imam hatip lisesinde eğitime başladığını anımsatan Bakan Müezzinoğlu, kendisine yardım eden insanlara borçlarını ödemek için gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Milletin milli manevi değerlerine çelme takmak, tuzak kurmak isteyenlerin oyunlarının milletin ferasetinin, Türk Milleti'nin gen yapısının bozduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Çok değil 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile ilgili laikliğe aykırı olmakla ilgili açılan dava, şu masadaki görüntü nedeniyle açılmıştır. Bu masada değerli hocamızın Kur'an-ı Kerim okuması laikliğe aykırıydı. Bugün geldiğimiz noktada 'laikliğe aykırı mı değil mi' değil, medeniyet konuşuyoruz, gelecek konuşuyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin çok üstünde bir Türkiye konuşuyoruz" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlıklı bir insanı ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olması olarak tarfi ederken, İslam inancının da sağlıklı insanı manen, madden ve hep birlikte şeklinde anlattığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Dünya Sağlık Örgütü ile bizim inancımızın tarifi gördüğünüz gibi fotokopi koymuş gibi aynı. O nedenle bilim, ilim medeniyetinin mensupları olarak,hak ve adaletin mensupları olarak, barış, huzur medeniyetinin mensupları olarak, geleceğin teminatı gençler, sevgili imam hatipliler, bu ülkenin, bu milletin geleceği adına, masum ve mağdur medeniyetlerin geleceği adına üzerinizdeki sorumlulukları bugünden fark etmelisiniz, o sorumluluklara şimdiden sahip çıkmalısınız."

Bakan Müezzinoğlu, dünyanın en ileri seviyesindeki proje olarak tanımladığı e-nabız sistemini de anlatarak sistemin bir anlamda sağlık danışmanı ve vatandaşın sağlık arşivi niteliğinde olduğunun altını çizdi.

-Gripli öğrenci anında tespit edilecek

Bakan Müezzinoğlu, e-nabız sayesinde okullarda herhangi bir bulaşıcı hastalık tespit edildiğinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki bilişim altyapısı sayesinde kontrol altına alınacağını ifade ederek, sistemi şöyle anlattı:

"Zaman zaman gribal enfeksiyonlar ya da salgın hastalıklarla karşılaşıyoruz. Bir sınıfta grip teşhisi konulan öğrenciyi her anlamda kontrol ederek, hastalığın yayılmaması için tedbir alacağız. Herhangi bir öğrencimize grip teşhisi konduğunda,teşhis hemen Milli Eğitim'e gidiyor, oradan oradan aile hekimine, oradan da Toplum Sağlığı Merkezi'ne iletilecek. Böylece hangi okulda gripli öğrencimiz var bileceğiz, gribin sınıfa bulaşma ihtimaline karşı hemen burada gerekli tedbirleri alıyoruz. Hangi servisle gidiyorsa o servisi kontrol ediyoruz, ailesine destek veriyoruz, dolayısıyla gribin yayılmasını, okulların kapanmasına fırsat vermeden noktasal iletişimi Milli Eğitim'le paylaşacak bir altyapıyı kurduk. Dünyanın hiçbir yerinde yok."

Bakan Müezzinoğlu, benzer sistemin Diyanet İşleri Başkanlığı ile Futbol ve Basketbol Federasyonlarında da uygulanacağını kaydetti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise, imam hatip liselerin madde ile mananın buluştuğu eğitim kurumları olduğunu ifade ederek, bu liselerin milletin Kuran'ı Kerim'e ve Hz Peygambere olan sevgisinin göstergesi olduğunun altını çizdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da Malatyalı bir ailenin dürüst ve namuslu şekilde kazandığını Edirne'de eğitim kurumu açmak için harcadığını, bunun da Türk milletinin büyüklüğünü ve herkesin kardeş olduğunu gösterdiğini söyledi.

Akmercanlar Şirketler Grubu adına konuşan hayırsever Cemal Akmercan ise 17 milyon öğrencisi bulunan Türkiye'de eğitim kurumlarının kurulmasının sadece devletten beklenmeyeceğine inanarak pek çok şehirde kazandırdıkları eğitim kurumlarının birini de Edirne'ye kazandırdıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Sağlık Bakanı Müezzinoğlu okullarda uygulanacak e-nabız sisteminin protokolünü imzaladı.

Ardından Bakanlar Avcı, Müezzioğlı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile hayırsever Akmercan Ailesi temsilcileri okulun açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra bakanlar ve katılımcılar okulu gezdi.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.