Milli Eğitim Bakanı: Sonuçları meslek liseleri etkiledi

Milli Eğitim Bakanı: Sonuçları meslek liseleri etkiledi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Mesleki ve teknik, çok programlı Anadolu liseleri ile çok az olsa da 15 yaşındaki ortaokul öğrencileri de bu sınava katıldı. Mesleki ve teknik liselerde eğitimin kalitesini artırdığımızda PISA ile ilgili sorunumuz kalmayacak diye düşünüyorum

Gülseven ÖZKAN

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli zeka ölçeği değerlendirme sistemini (ASİS) bakanlık olarak gelecek dönem 4-12 yaş arasındaki çocuklara uygulayacaklarını açıkladı.

Yılmaz, "Her birisi değerli evlatlarımız arasından özel bir eğitime ihtiyacı olanları tespit edip, önümüzdeki yıldan itibaren onlara hak ettiği, bizim de sorumluluğumuz olan eğitimi vermeye başlayacağız" dedi. İstanbul'da yapılan tanıtım toplantısı sonrasında PISA sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz şunları söyledi:

"Fen lisesinden katılan öğrenciler bu sınavdan 534 puan aldı. Bu puan, Estonya ve Japonya'nınkine denk geliyor. Sadece fen lisesi öğrencilerimiz girmiş olsaydı sınava, aldığımız derece dünyada ilk 3 sıradaydı. Fen lisesi öğrencilerimizin dünya ile yarışmada sıkıntısı yok. Sosyal bilimler lisesi öğrencileri 518 puan aldı. Bu, Kore, Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere'den bile önde. Yani bu öğrencilerimizin fen okuryazarlığı dünyanın ilk 10'u arasında. Anadolu lisesi öğrencilerinin puanı 461.

Bu; İsrail, Slovakya, Malta, Yunanistan, Şili'nin aldığı puana denk. Fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri çok önde iken neden 425 puan aldık? Mesleki ve teknik eğitimin kalitesini iyileştirmemiz gerekiyor. Buradan katılanların oranı yüzde 36.4. Bu öğrencilerin aldığı puan 392.

Böylece ortalama 534 alan öğrencinin puanı 425'e çekiliyor. Mesleki ve teknik, çok programlı Anadolu liseleri ile çok az olsa da 15 yaşındaki ortaokul öğrencileri de bu sınava katıldı. Mesleki ve teknik liselerde eğitimin kalitesini artırdığımızda PISA ile ilgili sorunumuz kalmayacak diye düşünüyorum."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.