Milli Eğitim Bakanlığı, iddialar üzerine soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, iddialar üzerine soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı, iddialar üzerine soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan ‘devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı’ başlıklı haberlerde yer alan ‘özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği’ iddialarını ‘ihbar’ kabul ederek harekete geçti.

‘Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar’ gibi hususlar gerekçe gösterilerek velilerden ‘bağış’ adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetler dikkate alınarak, inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Yapılan soruşturma sonunda ne tür bir cezai yaptırım uygulanacağı ise merak konusu oldu. 

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de Watsaptan gönderidği mesajla tüm okul ve kurum müdürlerini uyardı.

Değerli il müdürlerim, 
Okullarımızda velilerden okula kayıt, yabancı dil sınıfı, öğretmen seçimi gibi çeşitli gerekçelerle zorla ücret talep edildiğine ilişkin basında çeşitli haberler çıkmakta ve hatta bazı okullarımızın da ismi belirtilmektedir. Bakanlığımıza da konuyla ilgili şikayetler gelmektedir. Bu hususta il ve ilçe yöneticilerimizi uyarmanız, okullarımızı denetim altında bulundurmanız ve okul müdürlerinin velilerimizi doğru bilgilendirilmelerini sağlamanız hususunda gereğini rica ederim..

ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.