Milli Eğitimimizin Karnesi Nasıl ?

Milli Eğitimimizin Karnesi Nasıl ?

Milli Eğitimimizin Karnesi Nasıl?

 Çok yoğun bir gündem içersinde çalışan ve yapacağı çok detaylı işler olan Milli Eğitim Bakanlığımızı eleştiren her zaman çoktur.

Bırakın biz Eğitim yazarlarını, eminim ki kendi arkadaşları, milletvekilleri bile zaman zaman en ağır eleştirilerde bulunuyorlardır.

Gerçekten çok zor bir görev, devamlı eleştirilmek, hep gündem de olmak.

Haklı eleştirilere eyvallah ta, ya objektif olmayan, önyargılı, çok uç düşünen, hiçbir şekilde memnun olmayan insanlarınkisi  biraz haksız ve yersiz olmuyor mu? 
 
Tabiri caizse bu kişileri memnun etmek için ağzınızla kuş tutsanız bile boş.

 Eleştiri yapıldığı kadar da,  güzel olan bir şeyler olduğunda bunları da takdir etmek çağdaşlığın bir göstergesi değil mi?

Bakın en son OECD ve Dünya Bankası ortak çalışması Evrensel Temel Beceriler Raporu yayımlandı.

Türkiye’miz ve Milli Eğitim Sistemiz için çok güzel ve memnun edici veriler var bu raporda.

En önemli olan maddeler ise, yılarca çok altlarda gezen ders başarılarının artmaya başlamış olması ile okullaşma başta olmak üzere eğitim kalitesi ve standartların yükselmiş olması.

Ayrıca ilkokula devamın%100 çıkması ve okul öncesi eğitim alnındaki kayda değer yükselişler.

Bunlar gibi daha birçok güzel veriler var bu raporda.

Ortaya çıkan sonuç ise Türkiye’nin son yıllarda Eğitim Öğretim faaliyetlerinde kayda değer bir yükseliş göstermiş olması.

 Bu raporda bunun tescili.

Modern anlamda okullaşma, ücretsiz eğitim yardımları, burslar, kitaplar derken gözle görülür bir yükselişin hepimiz farkındayız.

Tabii ki tüm bunlar gerçekleşirken, bazen bizlerinde acımasızca eleştirdiği sıkıntılar, yapılan yanlış uygulamalar olmaktadır.

Ama bağnaz bir önyargı ile de tüm bu yapılan güzel işleri görmezden gelenler, galiba kendi egolarını ülkemizin geleceğinden çok daha fazla önemsediklerini ispatlamaktadırlar.

Onun için bizler tüm bu yapılan güzel işler için Milli Eğitim Bakanımızın şahsında tüm emeği geçenlere de teşekkürü bir borç biliyoruz.
 
Bilgin PELİSTER 
Eğitim Danışmanı
egitimajansi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.