Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

22 Nisan 2017 CUMARTESİ

Resmi Gazete

Sayı : 30046

YÖNETMELİK

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "sistemli" ibaresinden sonra gelmek üzere ", çift kabinli veya sürücü koltuğu dışında üç kişinin daha oturabileceği yeri bulunan" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "123 üncü" ibaresinden sonra gelmek üzere "maddesi ile 5580 sayılı Kanunun 7 nci" ibaresi ile aynı fıkranın sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak 2918 sayılı Kanunun 123 üncü maddesinde bahsedilen hafif para cezaları yerine, 5580 sayılı Kanunun 7 nci maddesinde belirlenen idari para cezaları uygulanır."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (7) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"7) Sürücü belgesi almaya engel teşkil edecek bir sabıka kaydının olmadığına dair 7/9/2005 tarihli ve 25929 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adli Sicil Yönetmeliğinin 10 uncu maddesine göre Cumhuriyet başsavcılıkları/kaymakamlıklardan alınacak belge,"

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin altıncı fıkrasında yer alan " "M", "A1", "A2" ve "A" " ibaresi " "M", "A1", "A2", "A", "B1" ve "F" " şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(3) Kursta istihdam edilen personelin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası, görevi/unvanı, sözleşmede belirlenen çalışma tarihleri ve haftalık çalışma süresi her dönem milli eğitim müdürlüğünce il sosyal güvenlik birimine yazılı veya elektronik ortamda bildirilir."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan "il temsilcisi," ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine aşağıdaki cümle eklenmiş ve (ç) bendinde yer alan "240" ibaresi "249" şeklinde değiştirilmiştir.

"Ancak sınava girecek kursiyer sayısının 250 den fazla, 500 den az olması durumunda kursiyer sayısı iki güne dengeli olarak dağıtılır."

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (ı) bendinin sonuna "("BE", "D1E", "DE", "C1E", "CE" sertifika sınıfı araçlar hariç)." ibaresi eklenmiştir.

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin başlığı "Kursiyer ve sınav ücretleri" şeklinde değiştirilmiş, üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(5) Sınavda görev alanlar ile kursa kayıtlı kursiyerlerin derslere devam durumlarını incelemek ve kontrol etmek üzere görevlendirilenlere ücretlerinin ödenmesi için kursiyerlerden, 2918 sayılı Kanunun 42 nci maddesinin dördüncü fıkrası hükmü gereği Bakanlıkça her yıl ertesi yılın Ocak ayından itibaren uygulanmak üzere belirlenen miktarda sınav ücreti alınır. Sınava girecek kursiyerler veya kurs yöneticileri sınav tarihinden 6 iş günü önce sınav ücretlerini milli eğitim müdürlüğünce belirlenen bir bankada açılan hesaba yatırırlar. Liste ve makbuz kurs tarafından il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne verilir. Bu ücret dışında kursiyerlerden direksiyon eğitimi sınavı için herhangi bir ad altında ücret alınmaz."

MADDE 10 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Direksiyon eğitim ve sınav araçları

GEÇİCİ MADDE 11 - (1) Bu maddenin yayımı tarihinden önce kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan kurslar, eğitim ve sınav araçlarını bir yıl içerisinde 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (f) bendine uygun hale getirirler."

MADDE 11 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 - Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.