Müdür atamalarında şok, meb evrakta tahrivat yapmış

Müdür atamalarında şok, meb evrakta tahrivat yapmış

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yılın ağustos ayında çalıştığı okulda 4 yılını dolduran okul müdürlerinin yeniden değerlendirmesi bahanesiyle okul müdürlerinin büyük çoğunluğunu görevden alarak farklı okullara öğretmen olarak atamıştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıkladığı sayıya göre 8 bin 400 okul müdürü görevden alındı.

 Okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmeleri sırasında bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre EK-1 formlarından bazılarında tahrifat yapılmış, bu formlardaki öğretmenlere ait EVET cevaplarının HAYIR şeklinde değiştirilerek mahkemelere tahrif edilmiş formların gönderilmişti. Böylece değerlendirme formlarında okul müdürlerinin puanları düşük gösterilmişti. MEB yaptığı açıklama ile bu iddiayı yalanlamıştı.

Ancak maarif müfettişlerinin incelemesi, tahrifatın doğru olduğunu gözler önüne serdi.

26 Mart 2015 tarihli Maarif müfettişlerince hazırlanan ön inceleme raporunda, “…65 kişinin formunda yanlışlık bulunduğu, bu yanlışlığın Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın 15/10/2014 tarih ve 4594432 sayılı yazısından anlaşılacağı üzere sistemden kaynaklı hatadan oluştuğu” ifadesi yer aldı. Böylece MEB tarafından yapılan ve hakkını arayan müdürleri de suçlayan açıklama yalanlanmış oldu.

Yapılan bu hatanın, MEB'in açıklamasından 1 ay önceki bir yazıdan öğrenildiğine vurgu yapan Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Yöneticisi Zeynel Özgün, "Konu basına yansımadan tam bir ay öncesinde biliniyordu,

Neden hemen ‘yalan’ ve ‘iftira’ açıklamaları yapıldı?

Bu hata neden sadece elenmiş olan müdürlerin formunda yapıldı?” diye sordu.

Ayrıca Eğitim Sen şube başkanı Özgün, raporda bahsedilenin aksine doğru formları mahkemeye Milli Eğitim’in değil, kendilerinin sunduğunu söyledi.

Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Yöneticisi Özgün de 70 puan alarak görevden alınan müdürlerden. Özgün, puanına itiraz ederek idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme, bakanlıktan Özgün’ün formunu istedi. Evrakta tahrifat skandalı da bu noktada ortaya çıktı. Orijinal formda, değerlendirme yapan öğretmenler ‘evet’ diyerek olumlu puan verdiği halde, MEB’in mahkemeye gönderdiği formda cevapların ‘hayır’ ile değiştirildiği görüldü.

Özgün, olayı yargıya taşıdı. Maarif müfettişlerince yapılan ön inceleme geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Zaman'ın haberine göre inceleme sonucu oluşturulan raporda tahrifat olduğu kabul edilerek bunun bilgi işlemdeki bir ‘hata’dan kaynaklandığı ileri sürüldü. 65 kişinin Özgün ile aynı durumda olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.