Muhalefetten Bakan Avcı'ya Temsili Karne

Muhalefetten Bakan Avcı'ya Temsili Karne

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, dersleri zayıf olan büyük bir karne verdi.

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, MEB Nabi Avcı'ya bir karne hazırladığını belirterek, temsili karneyi Plan Bütçe Komisyonu'na getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Milli Kültür ve Eğitimi Yaşatma Dersi' notunun 1 olduğunu belirten Yeniçeri, "Bu Milli Eğitim Bakanlığı Türk bayrağının abide şiiri olan Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini yasaklamıştır. Yaklaşık 2 yıldır bu şiire sansür uygulamakta. Bu nedenle bu dersten alması gereken not budur. Ben 1 verdim. Bayrağın direği duruyor ama kendi yok." diye konuştu.

MEB'in 4+4+4'ü toplayarak sıfıra indirgendiğini kaydeden Yeniçeri, "Geldiğimiz yer budur." diyerek hükümetin icraatlarını 5 üzerinden değerlendirdi. Yeniçeri, not verdiği karnedeki notları şöyle açıkladı:

"Cumhuriyet değerleri ve Atatürk'e saygı: 1,

Ayakkabı kutusu kültürü ve ahlak bilgisi: 1,

Atanamayan öğretmenlere verilen sözleri tutma: 1,

Milli kültür ve eğitimi yaşama: 1,

Öğretmen atamaları: 1,

Okul yapma: 1,

Yargı kararlarının uygulanması: 1,

Uçakta özel ağırlama: 2,

Reza Zarrab'la ilişkiler: 2,

TÜRGEV ile çalışmalar: 5,

Paralel paranoyası: 5,

Milli duyguların törpülenmesi: 5,

Okul yakma: 5,

Adam kayırma: 5,

Öğretmen itibari kaybı: 5,

Aile birliğini bozma: 5,

Sansür: 5.

Fişleme: 5"

Dönem sonu olsaydı tasdikname vereceğini ifade eden Yeniçeri, "İnşallah 2015 sonunda tasdikname vereceğiz. Veli: Reza Zarrab, Şube rehber öğretmeni: Ahmet Davutoğlu ve okul müdürü: Recep Tayyip Erdoğan. Not verirken en çok zorlandığım karne bu." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sırada Yeniçeri Bakan Avcı'ya "Sayın Bakanım karneniz 1 ve 5 arasında değişiyor, onun için sıfır yok. Son derece objektifim" dedi. Bakan Avcı, "Daha bakamadım, bakayım ondan sonra konuşuruz." cevabını verdi.

Öte yanda AK Parti milletvekilleri de Bakan Avcı'ya komisyon salonunda bir karne hazırladı. AK Partili vekillerin hazırladığı karnede notlar şu şekilde: "Milletin karnesi AK Parti yüzde 52." AK Partili vekiller Bakan Avcı'ya karneyi verdi. Bakan Avcı vekillerden aldığı karneyi cebine koydu.

"MEB’İN BÜTÜN UYGULAMALARI KANUNSUZ VE HUKUKSUZ"

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yaptığı bütün uygulamaların kanunsuz ve hukuksuz olduğunu söyledi. Millî Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bütün sınavların birer skandala dönüştüğünü kaydeden Ayaydın, “Eğer o sınavları yapmayı beceremiyorsanız lütfen o koltuğu bırakın, sizin partinizde bu işi yapabilecek birileri oraya otursun.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı, bakanlık çalışmaları ile ilgili sunumunu yaptı.

Avcı’nın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, “Sayın Bakanın o babacan tavırlarının arkasında uygulamaları tamamen hukuksuz, kanun tanımayan, sanki ömür boyu o koltukta oturacak, hiç hesap vermeyecek, sanki padişah.” dedi.

TEOG’DA GAYRİMÜSLÜM ÖĞRENCİYE DİN DERSİNDEN SORU SORUYORSUNUZ

TEOG sınavına 1 milyon 300 bin kişinin girdiğini belirten Ayaydın, “O sınavlarda da hata yaptınız. Adam gayrimüslim, din dersi görmemiş, Müslümanlığın ne olduğunu bilmiyor, onun dini farklı, ona da saygı göstermemiz lazım. Siz kalkıyorsunuz, ona din dersinden soru soruyorsunuz. Bunun yanlış olduğunu söyledik. Bir de bir soru iptali var, o soruya da yaptılar. Dolayısıyla TEOG’un da iptal edilmesi lazım dedik, onu da dinlemediniz. Onunla ilgili de size soru önergesi verdim, ona da cevap vermediniz çünkü muhalefet partileri milletvekillerinin soru önergelerine cevap vermeme alışkanlığınız var, siz ömür boyu o koltukta oturacaksınız ya, hesap vermeyeceksiniz nasıl olsa.” diye konuştu.

16 yılını dolduran okul müdürlerinin hepsinin görevinin sona erdirmek istendiğini anlatan Ayaydın, “Bunlarla ilgili diyorsunuz ki: ‘Ben eğer dört yılını doldurmuşsa bunları yeni değerlendirmeye alacağım. Bu değerlendirmeye göre 100 puanın 60’ını Bakanlık olarak ben vereceğim değerlendirmede -sınav mınav yok, değerlendirme- yüzde 40’ını da veli versin.’ Şimdi, veliler yüzde 40’ını, diyelim ki 100 verdi, siz 34 verdiğiniz vakit o müdüre 75’in altında 74 oluyor ve atanamıyor. Kimleri atadınız? Sadece sizin yandaş sendikalarınızın önerdiği isimleri atadınız. Yani sizin istemediğiniz bütün müdürleri gönderdiniz, sadece yandaş sendikanın verdiklerini yaptınız.” şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bütün uygulamaların kanunsuz ve hukuksuz olduğunu ifade eden Ayaydın, “Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı bütün sınavlar birer skandala dönüşüyor. Eğer o sınavları yapmayı beceremiyorsanız lütfen o koltuğu bırakın, sizin partinizde bu işi yapabilecek birileri oraya otursun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.