Mum Işığından Tablet Işığına

Mum Işığından Tablet Işığına

Mum Işığından Tablet Işığına

 Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eba Kadraj 1. Fotoğraf Yarışması dahilinde çekilmiş olan  fotoğraflarını gördüğümde  büyüklerimizin geçmişten bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıları anlatırken  bizlere  bu kadar imkan sunulmadı diye başlayan  sözlerine, okula gitmek için tepeleri aşardık , mum ışığı altında ders çalışırdık, ayağımıza giyeceğimiz ayakkabılarımız olmadığı gibi  kitaplarımız omadı diye devam eden sözleri bir anda zihnimde canlandı. Evet  büyüklerimiz eğitimin önemini bizlere kendi dönemlerinde yaşadığı  sıkıntılar üzerinden anlatıp bizlerin çok şanşlı olduğunu ve bunun değerini bilmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorlardı. Bizler tepeleri aşıp okula gitmemekle birlikte ayağımıza giyeceğimiz ayakkabılarımız var olduğu gibi elektirik ışığı altında babalarımızın kendi parasıyla kırtasiyeden aldığı kitaplara çalışabildiğimiz için olsa gerek öğrencilik yıllarımızda bize anlatılanlar pek anlamlı gelmiyordu. Şimdi ise bizler çocuklarımıza, öğrencilerimize kendilerine sunulan imkanlar, olanaklar ile kendi dönemimizdekilerini karşılaştırdığımızda büyüklermizi  geçte olsa  daha iyi anlıyoruz.


2000'li yılların başlarında öğretmelik mesleğine başlamış biri olarak kendi öğrencilik yıllarımızı mevcut öğrencilere sunulan imkanlar ile büyüklerimizin anlattıklarını karşılaştırdığımızda daha çok kıyaslanacak yeni imkanlar vardır. Örneğin tüm öğrencilere eğitim öğreyim yılı başında ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması bir tarafa kalaca artı  kitaplar yerine ücretsiz tabletler dağıtılmaya başlandı sınıflarda ki Lcd'li etkileşimli tahtalar, çok amaçlı okul binaları, spor salonları,  taşımalı eğitim, engelli vatandaşların evlerinde ücretsiz eğitim, yurtlar, deney laboratuvarları ve bir çok yenilik gösteriyor ki 2000'li yıllar öncesine kadar sağlam bir zemini olmayan eğitim sisteminin, mevcut durumda sağlam bir zemin üzerine oturduğu ortadır  şartların bu duruma gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilmek  gerekirken her eğitim adına  geçen günün daha güzel olacağını hep birlikte göreceğiz...


2000'li yıllardan bu yana planlı  ve sağlam zemin üzerne inşaa edilerek yapılan eğitim reformların sonucunu belkide kelimelere gerek kalmadan  anlatan 2014 Türkiyesinde Mum ışığı altıdan tablet ışığına doğru fotoğrafı



Sunulan imkanlar ve eğitim ortamını karşılaştırıp günümüzde eğitim gören çocuklarımızın çok şanslı olduklarını anlatmaya çalışıyoruz ..

www.mebpersonel.com /Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.