Nabi Avcı Adaleti(!)

Nabi Avcı Adaleti(!)

Eğitimcilerin beklediği yönetici atama yönetmeliği yayımlandı. Lakin ne yayımlama... Tek kelimeyle paçavra! Hüseyin Çelik'in 2008 yönetmeliğini aratmayacak cinsten. Sayın Bakan maalesef beklentileri karşıla(ya)mayacağını göstermiştir.

 Mülakat denilen ucubeyi tüm  eğitim yöneticiliği kadrolarına koyan bir anlayış, müdür  yardımcısınasınav varken müdür başyardımcılığına sınav getirmeyen, rotasyonu kaldırmadığı gibi hizmet puanına bağlayan,  Ek-1 denilen formu işlevsiz kılan bir yönetmelik, rotasyonla eğitim yöneticisi değil öğretmen tayini yapmaya çalışan bir yönetmelik(hizmet puanı şartı), rotasyonun aileleri parçalamak için kullanıldığı aşikar olan bir yönetmelik, duyuru zamanı belli olmayan sınırsız keyfiyete dayanan bir yönetmelik, soruşturma sonucu görevden alınan eğitim yöneticisini il dışına bile yollayan yönetmelik( soruşturmaların MEB de nasıl olduğu bellidir, gözünün üstünde kaşın varsa bu sebepten bile görevden alınabilirsin), 8 yıldır uzman öğretmenlik sınavı yapmayan ama uzman öğretmenliğe puan veren bir yönetmelik, müdürlük hizmetine puan vermeyen bir yönetmelik... Yönetmelik demek ne kadar doğruysa!

 

          Rotasyonda hizmet puanı kullanılacaksa; kişinin 400 hizmet puanı varsa ve de %70 i hesaplanacaksa Ek-1 formuna gerek yoktur çünkü Ek-1 formunun rotasyonda hiçbir önemi bulunmamaktadır. Ek-1 formunda görev tanımlarına puan varken hizmet puanına neden gerek duyulmuştur? Rotasyonun amacının üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğu artık iyice gün yüzüne çıkmıştır. Bu yönetmelikle harcanan yine genç, idealist eğitimciler ve ülkemizin geleceği olacaktır.

 

          MEB bu yönetmeliği hazırlarken neden bu kadar beklemiştir? Çünkü bu yönetmelikten daha iyisini bugün Sosyal Bilimler Lisesinde okuyan Lise 1 öğrencisi bile üç saat içinde hazırlayabilir. İşte öğretmenlerimizi yöneten bakanlığın ve bürokratlarının durumu. Bu yönetmeliğin yaşamasının mümkünatı da, gereği de yoktur. İşte MEB ve 10 yıldır eğitimcilere çektirilen çilenin son halkası. 2013 yılında ileri demokrasi bu mudur? Bu ucubeyi yorumlamaya değer mi?

 

            Gerçekten değer mi Sayın Bakan ne dersiniz? 




kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.