Nabi Avcı Bu Hafta Açıklayacak

Nabi Avcı Bu Hafta Açıklayacak

Nabi Avcı bu hafta açıklayacak

 Yeni sistem TEOG yani temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavlarının tamamlanmasının ardından öğrencilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Çünkü tercih dönemi yaklaşmasına rağmen yeni tercih sisteminin nasıl olacağı henüz netleşmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere yerleşme sistemi çalışmalarında sona geldi.

Bakanlık, öğrencileri liseye tek listeyle tek seferde yerleştirmeyi planlıyor. Hedef ise bütün öğrencilerin istedikleri okul türüne yerleşmesi.

Peki öğrenciler nasıl tercih yapacak?

Yeni sisteme göre, öğrenciler liselere tek tercih listesiyle istedikleri okul türüne göre yerleştirilecek. Öğrenciler tercihlerini A ve B grubu olmak üzere iki başlıkta sıralayacak, A grubu tercihlerine yerleşemeyenler, okul türlerini içeren B grubu seçenekleri, adresleri, puanları ve okul kontenjanları dikkate alınarak yerleştirilecek.

Yani A grubunda tercihine puanı yetmeyen öğrenci B grubunda gitmek istediği okul türünü yani Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip lisesi gibi yazacak. Bakanlıkta tercih edilen okul türlerine göre yerleştirme yapacak.

Ayrıca yerleştirme işlemi, tek seferde olacağı için yedek yerleştirmenin yapılmaması da planlanıyor.

Yerini değiştirmek isteyen öğrencilerin nakillerinde açık kontenjan ve puan üstünlüğü esasları göz önünde bulundurulacak. 

Özel okulların tam burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirme işlemleri ise temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması ile gerçekleştirilecek.

Yerleştirme işlemleri öncesi lise türlerinde önemli değişiklikler de yapılacak. Anadolu Öğretmen Liseleri, "Sosyal Bilimler", "Fen" ya da "Anadolu Liselerine" dönüştürülecek.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı bütün okullar, "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ve "Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne" dönüştürülecek. Böylece bütün okul türleri bu sene itibarıyla yerleştirmeye esas puan ile öğrenci alacak.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin yeni sistemi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı önümüzdeki hafta İstanbul'da açıklayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.