Nabi Avcı'dan Osmanlıca Açıklaması

Nabi Avcı'dan Osmanlıca Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Osmanlıca eğitime ilişkin ilişkin son dakika bir açıklama yaptı. Avcı, "Bunları daha sakin bir üslupla tartışalım" çağrısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Osmanlıcanın dersleriyle ilgili yaptığı son dakika açıklamada, "Orta Çağ gibi klişelerden uzak duralım. Bunları daha sakin bir üslupla tartışalım" dedi.

Nabi Avcı şunları söyledi:

Osmanlıca meselesi, şura ile başlamış bir tartışma değil, daha eski... Özellikle muhalefetin ve bazı köşe yazarlarının bu tartışmayı sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için bir ortak referans çerçevesi oluşturmamız gerekli.

Peyami Safa'nın Doğu ve Batı Sentezi'ni okusunlar, Cemil Meriç'in Bu Ülkesi'ni okuyalım, okusunlar... Çünkü o şurada alınan kararlardan bir tanesi de okullarımızda okuma kültürünün geliştirilmesi... Buna önce biz uyalım.

Orta Çağ gibi klişelerden uzak duralım. Bunları daha sakin bir üslupla tartışalım.

ERDOĞAN: OSMANLICA ÖĞRENİLECEK

Osmanlıcanın okullarda zorunlu olmasıyla ilgili tartışmalar hız kesmeden sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı "Osmanlıca'nın bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden ürkenler var. Bunlar istese de istemese de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecektir" açıklamasıyla tartışma yeni bir boyuta taşındı. 

OSMANLICA YABANCI BİR DİL Mİ?

"Peki Osmanlıca nedir? Osmanlıca Türkçe midir? Eğer Türkçeyse neden Osmanlıca denmiştir?" tüm bu sorulara Murat Bardakçı, geçen Cumartesi Habertürk'te yayımlanan 'Tarihin Arka Odası' adlı programında yanıt verdi.

MURAT BARDAKÇI'DAN OSMANLICA AÇIKLAMASI

Tartışmalardan ötürü oldukça sinirli olduğu gözlenen Murat Bardakçı, Osmanlıcanın yabancı bir dil olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Dünya üzerinde kendi anadiline başka bir isim vermiş, bizden başka bu tuhaflığı yapmış bizden başka bir millet yoktur. Sadece bunu biz yaptık, Türkçeye Osmanlıca dedik. Osmanlıca dediğin Türkçedir. Ve biz bu dile siyasi sebeplerle hanedanın ismini verdik. Eski devlette iktidarda olan hanedanın ismini verdik."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.