“Nabi Bey, öğrencilik zamanında çok kibar bir insandı”

“Nabi Bey, öğrencilik zamanında çok kibar bir insandı”

“Nabi Bey, öğrencilik zamanında çok kibar bir insandı”

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilkokul eğitimini gördüğü okulun o dönemdeki müdürünü Bilecik'teki evinde ziyaret etti.

Avcı, Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Pazaryeri ilçesindeki Demirköy İlkokulu'nun eski Müdürü Celalettin Demir'i (80) ziyaretinde yaptığı konuşmada, eğitimini tamamladıktan sonra uzun yıllar kendisini göremediğini belirtti.
Demir'in çok sevilen bir öğretmen ve idareci olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:
"Bilecik'e gelip de hocamızı görmeden gitmek, olmazdı. Sağolsun, bizi kabul etti. Biz de hocamızı böyle sağlıklı, dinç görmekten mutlu olduk. Hanımefendisi ve küçük bir çocuk olarak hatırladığım oğlu Yaşar'la da bu vesileyle bir daha görüşmüş olduk. Hepimiz yaşlandık ama hocamız, yaşlanmadı. Hocamız, çok iyi bir idareciydi. İşte biz, şimdi böyle idarecileri arıyoruz. Yani özellikle okulun her şeyiyle, her ince teferruatına varıncaya kadar ilgilenen, çatısı akıyorsa onu çözen, camı kırıldıysa onu takan... Bu, bir köy enstitüsü kültürüdür. Bu eğitimi oradan almışlardır. Ben hocamızı böyle sağlıklı, neşeli görmekten çok mutlu oldum."
Demir de öğrencisi Avcı'nın bakan olmasından ve kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok mutluluk duyuyorum. Bize çok büyük mutluluk verdiniz, çok teşekkür ederim. Nabi Bey, öğrencilik zamanında çok kibar bir insandı, hala da devam ediyor. Ben bakkal dükkanına girdiğim zaman hemen ayağa kalkar, saygı gösterirdi. Aynı şey devam ediyor. Çok sağolun, çok teşekkür ederim" ifadesini kullandı.
Çocukluğunda çekilen fotoğrafları da inceleyen Avcı, ziyaret sonunda aile fertlerine birer kurşun kalem hediye etti.
Bakan Avcı, evin dışında kendisini bekleyen çocuklara da oyuncak dağıtarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.