NORM KADROLAR SÜREKLİ GÜNCEL TUTULUYOR

NORM KADROLAR SÜREKLİ GÜNCEL TUTULUYOR

Norm kadro güncellemesi yapılmadan Öğretmen yer değiştirmelerinin yapılması halinde mağduriyetler oluşacağına dair haberler üzerine MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada ; Norm kadro yönetmeliğine göre eğitim kurumlarının normunun sürekli güncel tutulduğunda ve mevcut durumda öğretmen normunu etkileyecek bir karar ve uygulama olmadığı için Bakanlığın Norm Kadro Güncellemesi yapmanın bir anlamı olmayacağını gerekçeleriyle açıkladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2015 yılı isteğe bağlı İl içi ve İl dışı yer değiştirme takvimi ve duyurusunu hafta içinde yayımlamıştı. Yapılan duyurudan sonra  Norm Kadro Güncellemesi yapılmadan yer değiştirme işlemlerin yapılması halinde mağduriyetler oluşacağıda dair yapılan açıklamalar üzerine MEB  İnsan Kaynakları Genel Müdürü  Hamza Aydoğdu twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada özetle  Norm kadro yönetmeliğine göre eğitim kurumlarının normunun sürekli  güncel tutulduğunda  ve mevcut durumda öğretmen nornumu etkliyecek bir karar ve uygulama olmadığı için Bakanlığın Norm Kadro Güncellemesi yapmanın bir anlamı olmacayağını ifade etti.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun konu ile ilgili Twitter adresinden yapmış olduğu o açıklama

Bugün norm kadro güncellemesi ile ilgili yapılan açıklamlarla ilgili;birkaç yanlış noktayı düzeltmek de fayda görüyoruz.Şöyle Bakanlığımız norm kadro Yönetmeliği hükümlerine  göre okul ve kurumların norm kadrolarını sürekli güncel tutulmaktadır. Şöyle ki, yeni açılan okul ve kurumların ve yeni açılan sınıfların okul/kurum açma veya sınıf açma onayları ile birlikte Bakanlığımıza ulaşması durumunda okul ve kurumların normları süre aranmaksızın belirlenerek sisteme işlenmektedir.

Diğer taraftan, Talim ve Terbiye Kurulunca ders saatlerinde ve haftalık çizelgelerde her hangi bir değişiklik yapılmadığı gibi  eğitim dairelerinin eğitim kurumlarının öğretmen normunu etkileyecek bir kararı ve uygulaması bulunmamaktadır.Bu noktadan hareketle,eğitim kurumlarının normunun sürekli güncel tutulduğu dikkate alındığında; Ekim 2014 ile Mayıs 2015 arasında değişen bir durum yok ise Bakanlığın norm güncellemesi yapmasının bir anlamı olmayacaktır.

Ayrıca  Dönüşen eğitim kurumları bakımından ise örnek vermek gerekirse; İlk öğretim okulu iken  orta okula  dönüşen ancak uhtesinde   ve 4 üncü  sınıf  bulunan okullarda bu yıl 4 ünü sınıfı okutan sınıf öğretmenlerinden  12 Haziran 2015 tarihinde öğrencilerinin  mezun olması sonucunda norm fazlası olacaklar il içinde  yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Ancak bu öğretmenlerin görev yaptıkları eğitim kurum müdürlüklerince başvuru sayfasında bulunun “12 Haziran 2015 tarihinden sonra  norm kadro  fazlası ” butonunu işaretlemeleri  gerekmektedir.





www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.