O MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA AÇILDI

O MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA AÇILDI

BOLU Valisi Aydın Baruş, okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi.

Basın mensuplarına iftar veren Baruş, MiUi Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı ile ügili bazı ifadelerde bulunduğunun iddia edildiğini söyleyerek, şöyle konuştu: "İddiaları inceliyoruz. Bu ifadeler kullanıldıysa, kanunlarımız içerisinde suç niteliği taşıyıp taşımadığım inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucunda da yapılması gereken bir işlem varsa yapılacak. İncelemeyi başlattık. Bunun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Resmi törenlerde İstiklal Marşı'na alternatif olsun diye başka marşlar enjekte etmeye çalışmak da uygun değil. Bu marşın bir takım ideolojik sebeplerle kullanılarak insanlar arasında ayrımcılık yapmak, ayrıştırmak, onları etiketlemek doğru değil.

 Sözleşmeli Öğretmenlik Uygulaması Nasıl Olacak?
Okullarımızda 10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklanması gibi bir durum söz konusu değildir. (CHP'ye gazlı müdahale) Polisin kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar. Bunun üzerine de emniyet güçleri tabii ki daha önceden izin alınmadığı için müdahale etti. İstemediğimiz olaylar bizim aldığımız tedbirlerden değil, oradakilerin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.