O Teklif Şurada Kabul Görmedi

O Teklif Şurada Kabul Görmedi

Anadolu otelcilik ve meslek liselerinin öğretim programları ve çizelgelerinden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması önerisi Milli Eğitim Şurası’nda kabul edilmedi

 Verdiği önerilerle şura gündemini belirleyen Eğitim Bir-Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Raporumuzda gündeme getirdiğimiz öneriler yeterince açık ve anlaşılır olmasına karşın bilinçli bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Eğitimin her yönüyle konuşulacağı bir ortamda bakanlık yetkilileri ‘bu konuyu gündeme getiremezsiniz’ diyor. ”

Eğitim Bir-Sen tarafından gündeme getirilen öneri gerekçesinde, şu ifadelere yer verilmişti:
“Anayasa’nın 58. Maddesinde, ‘devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmü yer alıyor. Buna karşın 18 yaşından küçük çocuklara alkol içerikli bir dersin öğretiminin yapılması kabul edilemez. Zaman kaybetmeden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersleri öğretim programlarından çıkarılmalıdır.”
“Karma eğitim mecburiyeti zorunlu olmaktan çıkarılsın” ve “okul öncesinde de zorunlu din dersi” önerileriyle şuraya damgasını vuran Eğitim Bir-Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, komisyon görüşmeleri devam ederken basın açıklaması yapıyor….

MEB tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nda liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2 saate çıkarılması önerileri benimsendi.

Şuranın 4. gününde komisyonlar, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyonun, sabah oturumunda, lise kademesine ilişkin öneriler ele alındı.

Bilim ve medeniyet tarihinde öne çıkan düşünür ve ilim adamlarının çalışmalarına, eserlerine ve etkilerine ilkokul, ortaokul ve liselerde ilgili derslerin öğretim programları ile ders kitaplarında yer verilmesi, bütün ortaöğretim kurumlarında görsel sanatlar dersi adı altında geleneksel sanatlar, hat, ebru, tezhib ve minyatür öğretim programlarının uygulanmasına imkan verilmesi, ortaöğretimin tüm sınıflarında matematik ve fen bilimleri seçmeli derslerinin içerisinde ayrı ayrı fizik, kimya ve biyoloji uygulamaları derslerinin haftalık ders çizelgelerinde yer alması, liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin 2 saate çıkarılması önerileri benimsendi. hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.