Öğrenciler sınıfa girince dehşete düştü

Öğrenciler sınıfa girince dehşete düştü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Anadolu Lisesi'nde bir sınıfın tavanı çöktü. Sabah okula gelen öğrenciler dehşete düşerken, 16 derslik tedbir amacıyla boşaltıldı.

 Ereğli Anadolu Lisesi'nin 10/A sınıfının dün gece tavanı çöktü. Sabah okula geldiklerinde sınıflarına giren öğrenciler tavanın çöktüğünü görünce okul idaresine haber verdi. 10 A sınıfına gelen okul idarecileri öğrencileri dışarı çıkarırken, binada diğer derslikleri de boşalttı. 1965 yılında yapıldığı öğrenilen binadaki çökmenin neden kaynaklandığı henüz bilinmezken, tavanda yaklaşık 3 metre genişliğinde delik oluştu. Tavandan kopan beton parçaları sıraların üzerine düşerken, olayın gece meydana gelmesi olası bir faciayı önledi. Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay sabah saatlerinde özel idare yetkililerine talimat vererek okulda inceleme yapılmasını istedi. Milli Eğitim ve Özel İdare yetkililerinin okulda yapacakları incelemenin ardından binanın yıkılıp yıkılmamasına karar verileceği ifade edildi.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi 10 A sınıfı öğrencilerinden Metin Oku, tavanı çöken binanın bir çok yerinde çatlak bulunduğunu belirtti. Oku, gazetecilerin sorularına şöyle karşılık verdi: "Okul yıkılıyor. Her yer çatlamış duvarlar. Derste işleyemiyoruz artık. Binadaki 16 dersliğin boşaltılması nedeniyle öğrencilerin bir kısmı başka bir binadaki dersliklere alınırken, öğrencilerin bir kısmı okul bahçesinde bekletiliyor."

Okul binasına gelen Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri de incelemelerde bulundu. Okul önüne gelen gazetecilerin okul idarecileri ile görüşme talebi kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Bir süre sonra okul dışına çıkan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Korkmaz yetkili kurumların görevlendirdiği kişilerin okulda incelemelerde bulunduğunu, polisin gerekli olan tutanakları tutmak için okula geldiğini söyledi. Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Şu anda inceleme boyutu var. Çok sıkıntı yok. Bir sınıfta hasar oluşmuş o kadar. Öğrencilerin derse girmeme durumu yok. Eğitim öğretim devam edecek. Sadece tedbir amaçlı binayı inceliyoruz. Polis ise tutanak tutmak için okula geldi."
Tavanı çöken okulun durumunun yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı ifade edildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.