Öğretmen Dostu Nabi Avcı'dan il içi bekleyenler için talimat

Öğretmen Dostu Nabi Avcı'dan il içi bekleyenler için talimat

Öğretmen dostu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan geçtiğimiz gün 81 il Milli Eğitim Müdürü ile yapılan toplantıda il içi beklentisinde olan öğretmenler için talimat geldi.

  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçtiğimiz gün 81 il Milli Eğitim Müdürü ile Başkent Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Gün boyu süren istişarelerde bir çok konu masaya yatırıldı. Bakanlık yetkilileri tarafından sayın bakan ve il Milli Eğitim Müdürlerine öğretmen atamalarından özel eğitim kurumlarına, hayat boyu öğrenme konularından yeni eğitim-öğretim yılına dair bir çok bilgi paylaşımında bulunuldu. İl müdürleri de kendi bölgeleri ile ilgili bilgiler verdi, konuşmalar yaptı.

 Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda il içi, il dışı ve özür grubu atamaları gerçekleştirilmişti. Bu yer değiştirme işlemlerinden sonra halen eş durumu konusunda tayin talebi olan öğretmenler vardı. Gerçekleştirilen toplantıda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı il müdürlerine talimat verdi. Bakan Avcı verdiği talimat ile aile bütünlüğü konusunda zorluk yaşayan öğretmenlere yardımcı olunmasını istedi. 



 Öğretmen eşlerden özellikle aynı ilde bulunup farklı ilçelere, köylere saatlerce yol giden öğretmenlerin isteği evinden, eşinden, çocuğundan uzak olan eğitim çalışanlarının durumu sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı rahatsız etti. Bakan Avcı'nın verdiği talimat ile öğretmen eşlerden ulaşım sıkıntısı yaşayanlar için kolaylık sağlanacak. Öğretmenler, bulundukları İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe vererek branşlarında merkezlerde norm açığı, askerlik, doğum sebebi ile boşalan veya zaten boş olan normlara geçici görevlendirme yapılacak.
 
 Böylece öğretmen eşler il içinde birbirlerine yakın olacak. Öğretmen dostu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bu talimatı dün yapılan toplantı aracılığı ile 81 il Milli Eğitim Müdürüne iletildi. Gerekli çalışmaların önümüzdeki günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.


 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.