Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında şehit öğretmenler kabri başında anıldı

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında şehit öğretmenler kabri başında anıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ile Bakanlık bürokratları tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan öğretmen Yusuf Elitaş´ın Karşıyaka Mezarlığı´ndaki kabri ziyaret edilerek Şehit Elitaş’ın şahsında bütün şehitler anıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve Bakanlık bürokratları, 15 Temmuz şehitlerinin ve şehit öğretmen Elitaş´ın Karşıyaka Mezarlığı´ndaki kabirleri başında dua etti. Ziyarette, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Kur´an-ı Kerim okudu ve dua etti. 15 Temmuz şehitlerine Allah´tan rahmet ve ailelerine sabır dileyen Tekin, "Bugün burada 15 Temmuz şehidi öğretmenimiz var. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ziyaretlerine geldik. Bugün hayatta olsaydı, aramızda olacaktı. Beraber öğretmenler gününü kutlayacaktık. Kabrini ziyaret ettik. Hayır dualarımızı ettik." diye konuştu.

Bütün öğrencilere, öğretmenlere ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımıza, 18 milyon öğrencimizin tamamına, ülkeye sahip çıkmayı, ülkenin değerlerine sahip çıkmayı, şehitlerine, bu ülke için canlarını verenleri hayırla yad etmeyi değer olarak vermek istiyoruz. Şehitlerimiz olmasaydı ülkemiz de, vatanımız da olmazdı. Siyasetimiz, devletimiz hiçbir şeyimiz olmazdı. Bir daha böyle felaketler yaşanmamasını Cenab-ı Allah´tan temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.