Öğretmenlere Nöbet Ücreti Toplu Sözleşme Masasında

Öğretmenlere Nöbet Ücreti Toplu Sözleşme Masasında

Öğretmenlere Nöbet Ücreti Toplu Sözleşme Masasında Yılan hikâyesine dönen nöbet ücreti sorununda çözüm adına sona yaklaşıldı. Nitekim Toplu Sözleşme Masasında bu konuyla ilgili görüşmeler resmen başladı.

 Öğretmenlere Nöbet Ücreti Toplu Sözleşme Masasında Yılan hikâyesine dönen nöbet ücreti sorununda çözüm adına sona yaklaşıldı. Nitekim Toplu Sözleşme Masasında bu konuyla ilgili görüşmeler resmen başladı.    

Eğitim Bir Sen’in Toplu Sözleşme Teklifleri arasında yer alan nöbet ücreti konusu noktasına virgülüne dokunmadan aynen aşağıdaki gibidir: Madde18: Nöbet Ücreti “Nöbet tutulan eğitim kurumlarında görevli müdür ve müdür başyardımcıları ile ilgili mevzuatına göre nöbet görevi verilen ve bu görevi fiilen yerine getiren müdür yardımcısı ve öğretmenlere nöbet tuttukları her gün için 6 saat ekders ücreti ödenir.”


ŞİMDİ FEDAKÂRLIK SIRASI

KAMU İŞVEREN HEYETİNDE

Kamu işveren heyetinin sıcak bakmadığı nöbet ücreti konusu, masanın en kritik konuları arasında. Eğitim kurumlarında gelecek yıl yaşanacak olası kaosa dikkat çeken Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da nöbet ücreti ile ilgili taleplerinin dikkate alınmamasının telafisi imkânsız zararlara neden olabileceğini söyledi. Nöbet ücretinin, bütçeye getireceği yükün hesaplanarak olayın sosyal, pedagojik ve eğitim yönetimi boyutunun ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Yalçın, geçen öğretim yılında bir tek çocuğun burnu kanamadan yılın sonunun getirmek için büyük bir fedakârlık yaptıklarını şimdi sıranın Kamu İşveren Heyetinde olduğunu söyledi. Yalçın, Nöbet ücreti ile ilgili sorunun gelecek yıl Milli Eğitim Bakanlığının önündeki en önemli problem olduğuna işaret ederek toplu sözleşme masasından nöbet ücreti verilmemesi durumunda geçen yıl yaptıkları fedakârlığın devam edemeyeceğini belirtti. BAKANLIK (MEB)

SORUNUN MASADA ÇÖZÜLMESİNDEN YANA
Geçen yıl okullarda devam eden nöbet ücreti ile ilgili eylem nedeniyle zor durumda kalan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de sorunun masada çözülmesinden yana. Görüşmelerde, yetkili sendikanın eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgili tekliflerini desteklediği görülen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de sorunlu alanlara ilişkin kaygılar taşıdıkları belirtiliyor. Komisyon toplantılarına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, sendikanın nöbet ücreti ile ilgili talebini yerinde bulduklarını ve sorunun masada çözülmesini arzu ettiklerini söyledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.