Öğretmenlerimizle 2023'e Projesi başvuruları başladı

Öğretmenlerimizle 2023'e Projesi başvuruları başladı

Öğretmenlerimizle 2023'e Projesi kapsamında öğretmenlerimizin, mesleki yeterliklerini, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarımını sağlayabilmek amaçlanmaktadır

Öğretmenlerimizle 2023'e Projesi kapsamında öğretmenlerimizin, mesleki yeterliklerini, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarımını sağlayabilmek amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, İlköğretim Matematik, Matematik, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Sınıf, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Felsefe, Müzik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Teknoloji ve Tasarım alanlarından öğretmenlerimizin, etkili öğretim yöntem ve tekniklerini, öğrenci merkezli ve aktif öğrenme anlayışıyla sınıf içi uygulamalarda hayata geçirebilmeleri için; Bilgilerini tazeleyebilmeleri, Becerilerini geliştirmeleri, Tutum ve davranışlarıyla rol model olabilmeleri hedeflenmektedir.

Bu kapsamda öğretim programları, Öğretmen Strateji Belgesi ve Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri dikkate alınarak; Tanışma (buz kırma) etkinliklerini, Öğretim programında dikkat edilmesi gereken noktaları, Örnek ders sunumlarını, Örnek ders içi etkinliklerini (Nasıl hazırlanır? Dikkat edilmesi gereken noktalar neler? vb.), Kazanımlar ile etkinliklerin ilişkilendirilmesini, Ölçme değerlendirme sürecini kapsayan eğitim içerikleri hazırlanmıştır. Hazırlanan eğitim içeriklerinin öğretmenlerimize en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimleri gerçekleştirilecektir. Eğitici eğitimlerine katılacak öğretmenlerimiz hazırlanan eğitim içeriklerini aktif öğrenme anlayışı çerçevesinde görev yaptıkları illerdeki öğretmenlere aktaracaklardır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitici eğitimlerine katılmak isteyen öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin aşağıdaki linkten giriş yaparak alanları ve gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili kısımları doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru Ekranı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.