Okulda Öğle Yemeği Talebi

Okulda Öğle Yemeği Talebi

Okulda Öğle Yemeği Talebi

 Karlıova'nın Yiğitler köyünde yaşayan aileler, öğle yemeği verilmediği gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Köy meydanında toplanan köy sakinleri adına konuşan Yiğitler Köyü İlkokulu Aile Birliği Başkanı Murat Büyük, ikili eğitim nedeniyle bazı çocukların 3 kilometre mesafeden günde 2 kere okula gidip gelmesinin zor olduğunu belirterek, okulda öğle yemeğinin verilmesini istedi.
Büyük, 390 haneli köyde 350 öğrenci olduğunu ve sorunları çözülene kadar çocukları okula göndermeyeceklerini belirterek, şöyle dedi:
“Bazı evler okula 3 kilometre uzaklıkta. Okula giden birinci ve ikinci sınıf öğrencileri bu mesafeyi yürüyerek gidiyor. Kış aylarında bu mesafeyi günde iki kere yürümek daha zor. Çünkü ikili eğitim öğretim nedeniyle sabah ve öğleden sonra okula giden bu küçük yaştaki çocuklar, günde iki defa gidip geliyor. Bu yüzden çocuklarımıza öğle yemeği verilmesini istiyoruz.”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sema Tufan ise 248'i taşımalı eğitim kapsamında olmak üzere Yiğitler Köyü İlkokulu ve Orta Okulu'nda 550 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirterek, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere öğle yemeği verildiğini söyledi.
Köy içinde taşımalı eğitim yapmalarının mevzuata aykırı olduğunu, dolayısıyla öğle yemeği verilmediğini ifade eden Tufan, “Herhangi bir köy içerisinde taşımalı eğitim yapmamız mevzuata aykırı. Taşımalı eğitim dışındaki öğrencilere yemek verilmesi mevzuata uygun değildir. Yiğitler'e bağlı iki mahallemizden 3 araç ile 39 öğrencimizi kendi imkanlarımızla okula taşıyoruz. Kaymakamlık vasıtasıyla taşınan bu 39 öğrencimize yemek verilmektedir. Köylülerin tutumu sadece çocuklarımıza zarar vermektedir. Velilerimizden çocuklarını okula göndermesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.