Okullar depreme karşı güçlendirilecek

Okullar depreme karşı güçlendirilecek

Okullar depreme karşı güçlendirilecek

 Milli Eğitim Bakanlığı, bu seneden itibaren her yıl 200 okulun depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştıracak.

MEB, Türk eğitim sisteminin fiziksel kapasitesinin artırılması ve nitelikli eğitim öğretim ortamının hazırlanması kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu çerçevede yeni okul binalarının yapımında, estetik görünümlü, depreme dayanıklı ve kullanışlı eğitim ortamları oluşturan projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut okul binalarının da depreme dayanıklılığı ölçülecek.

Bu seneden itibaren her yıl 200 okulun deprem tahkiki yapılacak. Bu okullardan güçlendirme ihtiyacı olacağı tahmin edilen 128'inin güçlendirme inşaatının planlanması, mevcut projelerde yapılması öngörülen değişikliklerin belirlenmesi ve revizyon tasarımlarının hazırlanması da amaçlanıyor.

Bakanlık, okulların güvenliğini sağlamak amacıyla 2012'de 427 okulun deprem tahkikini yaparken, 129 okulu da depreme karşı güçlendirmişti. Geçen yıl ise tahkiki yapılan 200 okuldan 128'inde güçlendirme inşaatı yapılmıştı.

Okulların deprem tahkiki ve depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları için ise 53 milyon lira kaynak ihtiyacı bulunuyor.

-Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası'nda tatbikat

Öte yandan, bu yılın sonuna kadar okul ve kurumlarda, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konusunda personel ve öğrencilerin bilinç seviyesinin yükseltilmesi de amaçlanıyor.

Bu çerçevede, personel, öğretmen ve öğrenciler, olası seferberlik ve savaş hali, asimetrik tehdit, afet ve acil durumlarda can ile mal kaybı yaşanmaması veya bunların en aza indirilmesi için alacakları tedbirler konusunda bilinçlendirilecek.

MEB iş takviminde yer alan merkez ve taşra teşkilatı hizmet binalarında, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası'nda yapılacak tatbikatlarla, hizmet binaları ile okul dersliklerinin planlı ve kısa sürede boşaltılması sağlanarak, afet bilinciyle davranış kazandırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.