“Okullar Hayat Olsun” protokolü imzalandı

“Okullar Hayat Olsun” protokolü imzalandı

”Eğitime yüzde 100 Destek” ve “Okullarımız Hayat Olsun” projeleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

 “Eğitime Yüzde 100 Destek” ve “Okullarımız Hayat Olsun” projeleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Valiliği’nde gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken Ankara Büyükşehir Belediyesinin çocukların daha iyi şartlarda eğitim almasına sağlayacağı katkılar nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, “Çocuklarımızın daha cazip ve daha yaşanılır eğitim ortamlarına kavuşması, her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabilmeleri hepimizin ortak çabalarıyla mümkün. Belediyelerimizin eğitim alanlarına yaptıkları katkılar bu bakımdan çok önemli” dedi.

PROTOKOLLE PEKİŞECEK

Bir çok ilde uzun soluklu ve verimli işbirlikleri kurduklarını belirten Avcı, Ankara’da en güçlü paydaşlarından birinin protokolden önce de Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve imzalanacak protokolle bunun pekişeceğini vurguladı. Avcı, emeği geçen herkese teşekkür ederek protokolün çocuklara, başkente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

EN GÜZEL İŞBİRLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de göreve geldiğinden beri okullara gereken katkıda bulunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bugüne kadar okullara yapılan bakım, onarım, okul bahçesi düzenlemesi, oyun malzemeleri gibi katkılar hakkında bilgi verdi.
Ankara’nın Türkiye’de ve dünyada en güzel eğitim-belediye işbirliği örneğini vereceğini ifade eden Gökçek, “Çevre düzenlemeleri, spor alanlarının oluşturulması, fiziki şartların iyileştirilmesi, temizlik ve spor malzemelerinin temini konularında bir işbirliği protokolü imzalayacağız. İl Eğitim Müdürümüzle ilçe ilçe yapacağımız toplantılarla okulların öncelikli ihtiyaçlarını tespit edeceğiz. Bu yıl tam bir seferberlik yılı olacak. 2013-2014 yılı içerisinde Ankara’daki okulların ihtiyaçlarını inşallah karşılamış olacağız” diye konuştu.

EĞİTİMİN BAŞKENTİ OLDUK

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de Ankara’nın eğitimin de başkenti haline geldiğini ve son yıllarda özellikle üniversiteye giriş sınavlarında önemli başarılar elde edidiğine dikkati çekti.
Ankara’da her yıl ortalama 75 bin çocuğun okula başladığını ve 2 bin 200 okulda 1 milyona yakın öğrencinin bulunduğunu bildiren Yüksel, fiziki altyapının iyileştirilmesinin eğitimin kalitesi için çok önemli olduğunu vurguladı.
Bugün 70. protokolün imzalandığı protokol dışında,  2011’den beri süren projenin maliyeti toplam 177 milyon 511 bin 665 lirayı bulurken, 876 derslik, 3 arsa bağışı, 1 otobüs bağışı, 61 akıllı tahta, 3 okula güneş enerjisi sistemi kazanıldı. Son 10 yılda ise Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi ile toplam 482 milyon 973 bin 923 lira tutarında, 2 bin 491 derslik karşılığı 281 protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.