Okullarda İYEP Programı ve Ücretli Öğretmenlerin Nöbet Ücreti Alamamaları Meclis Gündeminde!

Okullarda İYEP Programı ve Ücretli Öğretmenlerin Nöbet Ücreti Alamamaları Meclis Gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK İYEP kapsamında öğretmenlere birden fazla nöbet, eğitim koçluğu, ev ziyaretleri ve öğrenci servis araçları kontrolü gibi fazladan iş yükü ve öğretmenlik mesleğiyle doğrudan bağlantısı olmayan görevler verilmesini meclise...

''Milli Eğitim Bakanlığı’nın “İlkokullarda Yetiştirme Programı” (İYEP) kapsamında öğretmenlere birden fazla nöbet, eğitim koçluğu, ev ziyaretleri ve öğrenci servis araçları kontrolü gibi fazladan iş yükü ve öğretmenlik mesleğiyle doğrudan bağlantısı olmayan görevler verilmiştir. Öğretmenleri asli görevlerinden alıkoyacak olan uygulama karşılığında ek maaş ödemesi de yapılmamaktadır. Ayrıca ücretli öğretmenlere de okullarda nöbet tutturulmakta ancak görev tanımlarında bulunmadığı için nöbet ücretleri ödenmemektedir. OECD istatistiklerine göre dünya eğitim sıralamasında sonlarda olan Türkiye, günübirlik eğitim politikalarını bırakarak bilimsel ve halkçı bir eğitim anlayışına geçmelidir." diyen CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK bu konulara ilişkin soru öneregsi verdi.

 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Ücretli öğretmenlere de okullarda nöbet tutturulmakta ancak görev tanımlarında bulunmadığı için nöbet ücretleri ödenmemektedir. Ülkemizin geleceğini gerçekleştirecek olan öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermek ve çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek en öncelikli görevlerimizden biridir.

Ücretli öğretmenlik uygulaması süresince ücretli öğretmenler tarafından kaç saat nöbet tutulmuştur?

Ücretli öğretmenlerin görev tanımlarına nöbetin eklenmesi suretiyle alamadıkları nöbet ücretlerinin ödenmesi için neden düzenleme yapılmamıştır?

Ücretli öğretmenlerin tuttuğu nöbetlerin bedellerinin geriye dönük olarak ödenmesi düşünülmekte midir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “İlkokullarda Yetiştirme Programı” (İYEP) kapsamında öğretmenlere birden fazla nöbet, eğitim koçluğu, ev ziyaretleri ve öğrenci servis araçları kontrolü gibi fazladan iş yükü ve öğretmenlik mesleğiyle doğrudan bağlantısı olmayan görevler verilmiştir. Öğretmenleri asli görevlerinden alıkoyacak olan uygulama karşılığında ek maaş ödemesi de yapılmamaktadır. OECD istatistiklerine göre dünya eğitim sıralamasında sonlarda olan Türkiye, günübirlik eğitim politikalarını bırakarak bilimsel ve halkçı bir eğitim anlayışına geçmelidir.

Bu bilgiler ışığında:

 İYEP kapsamında öğretmenlere verilen işlerin karşılığında ek maaş ödemesi yapılması düşünülmekte midir?

Eğitim koçluğu, ev ziyareti ve servis kontrolü hizmetleri konular üzerine uzmanlaşmış kişiler tarafından üstlenilmelidir; sözü geçen hizmetlerin uzman personele devredilmesi için yürütülen çalışmalar nelerdir?

İYEP amaçlarını ve programını açıklar mısınız?

Öğretmen eksiği bulunan bütün okullarda öğretmenler fazladan nöbet tutmaktadırlar; bu durumda bulunan okullara kadrolu öğretmen alınması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.