Okulların 'risk dağılımı haritası' çıkartılacak

Okulların 'risk dağılımı haritası' çıkartılacak

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yeni eğitim ve öğretim yılında il ve ilçelerdeki tüm okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla bir genelge yayımladı. Maddeler arasında “Okul güvenliği ile ilgili literatür taraması yapılarak, okullarda meydana gelen şiddet içerikli olaylara ilişkin risk dağılım haritaları hazırlanacaktır.” tedbiri de bulunuyor.

 Vali Yüksel  yayımladığı genelgede, " Çocuklarımızınve  gençlerimizin  güvenli ve  huzurlu bir ortamda eğitim  öğretim görmelerini  sağlamak ve bu hizmetlere ilişkin  koruyucu, önleyici ve  destekleyicigüvenlik  tedbirlerini  almak temel  görevlerimizdendir. Bu anlayıştan  hareketle  çocuklarımızın ve gençlerimizin  güvenli ve  huzurlu bir ortamda yetiştirilmesine esas olmak üzere, şiddet  olaylarınakarşı korunması ile muhtemel şiddet  olaylarınınönlenmesine yönelik olarak  belirtilen  önlemlerderhal  uygulamaya konulacaktır." dedi.

AKSAKLIK  İSTEMEDİ

Vali Yüksel, emrin  aynen   yerine   getirilmesini  ve  uygulamanın  herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden eğitim  ve  öğretim   yılı  boyunca sürdürülmesini önemle vurguladığı genelgede uygulanacak esasları şöyle açıkladı :

"Vali  Yardımcısı  Kemal Karadağ başkanlığında  ilgili   kurum  ve  kuruluş   temsilcilerinin   katılımı  ile oluşturulacak İl Yürütme  Kurulu  çalışmalarına derhal başlayacak ve  izleme - değerlendirme  yapmak üzere ayda  en az bir kez toplanacaktır.

İlçelerde ise İlçe Yürütme  Kurulu  oluşturulacak ve  kaymakamların  başkanlığında çalışmalara derhal başlanacaktır.

Okul   güvenliği  ile ilgili literatür taraması yapılarak, okullarda meydana gelen şiddet içerikli olaylara ilişkin risk dağılım haritaları hazırlanacaktır. Tüm veriler değerlendirilerek il merkezi ve ilçelere özgü ve şartlarına uygun İl/İlçe Okul  Güvenliği  Stratejisi oluşturulması sağlanacaktır. Okul  güvenliğine  ilişkin sağlıklı bilgi akışını sağlayacak ve nitelikli, yeterli sayıda polis birimlerinde irtibat görevlileri belirlenecektir. Okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek (cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz/tecavüz, intihar vb.) olaylara ilk olarak müdahale edecek Kriz Müdahale Ekibi oluşturulacaktır. Okul giriş-çıkış saatlerinde okul çevresinde ve güzergahlarında tedbirler mutlaka artırılarak alınacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.