Ortaöğretim Genel Müdürlüğü neyi bekliyor?

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü neyi bekliyor?

Ortaöğretim Genel Müdürü sayın Ercan TÜRK kendisine bağlı okullara açıklama yapmak için neyi bekliyor. Tamı tamına 225 maddelik yönetmelik yayımlanalı iki ay oldu. Sorunlar var açıklama yapan yok.

 Yönetmeliğe göre kapıyı çalan Sorumluluk sınavları vardır. Bu konuda biz n değerlendirmemizi yaptık fakat haklı olarak yetkililerden yazılı emir beklenmektedir.

Yönetmelikteki amacınızın mevzuatı tek elde toplamak olduğu görülüyor. Bu iyi de kısaltalım diye olması gereken maddeleri neden kısmaya gidiyoruz. 10 madde daha fazla olsa da aşağıdaki sorular da cevap bulsa olmaz mıydı?

Öğrenci sorumluluk sınavına itiraz edebilir fakat tarih yok. Yani 1 ay, 3 ay 3 yıl sonra da itiraz edebilir mi belli değil. İdari davadaki gibi 60 gün müdür süre? Bunu da mı yazmaz insan.
Her neyse biz acil cevap bekleyen birkaç soruyu ele alalım:
Tabii duyan olursa;

7 eylül tarihli yönetmeliğe göre;

Kasım ayında liselerde sorumluluk sınavı yapılacaktır.

1- Bu sınavlarda görev alan öğretmenlere ücret ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddüde düşülmektedir açıklar mısınız? (ki ödenmesi kaçınılmazdır)

2- Bu sınavlara itiraz için ilçelerde yada okulda oluşturulacak komisyon üyelerine ücret ödenecek midir?


3- Yabancı dil derslerinde sekiden olduğu gibi Yazılı ve Uygulama sınavı olmak üzere iki sınav mı yapılacak yoksa sadece sözlü sınavla mı değerlendirilecek?

4- Bir okulda tek öğretmen varsa sınava girecek öğrenci sayısı da örneğin 6 ise bu sınav tek öğretmen tarafından aynı anda mı yapılacak? ücretlendirmesi nasıl olacak?


Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.