Özel okul fiyatları belli oldu

Özel okul fiyatları belli oldu

Özel okulların 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ücretleri belli oldu.

 Özel okulların 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ücretleri belli oldu. Büyük şehirlerdeki okulların bir çoğu geçen yılki ücretlerine yaklaşık yüzde 7 ile 22 arasında zam yaptı. 16 bin liradan başlayan fiyatlar 49 bin liraya kadar çıkıyor. Özel okullar arasında en yüksek ücret Ankara TED Koleji Anaokulu'nun oldu. Geçtiğimiz yıl 46 bin lira olan okulun bu yılki ücreti KDV dahil 49 bin 250 lira olarak açıklandı. Bu ücret Türkiye'deki bütün üniversiteleri hatta dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi'ni bile geçti. Çünkü Oxford'un eğitim ücreti 9 bin sterlin (31 bin TL). Lise seviyesinde Türkiye genelinde en pahalı okul olarak İstanbul Arnavutköy'deki Robert Kolej öne çıktı. Bir yıllık eğitimin bedeli burssuz olarak 47 bin 200 lira olan 151 yıllık Robert Koleji İstanbul Erkek Lisesi, MEF Okulları, Saint Benoit Fransız Lisesi ve Alman Lisesi gibi okullar takip ediyor.

Özel okul fiyatları belli oldu

'Değerlendirin, sınıfta bırakmayın'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, okulların kapanmasına 2 hafta kala yolladığı bir genelge ile sınıfta kalma ihtimali olan öğrencilerin umudu oldu. Genel Müdürlük genelgesinde öğrencinin "ders başarısızlığına göre" değil yaşıtlarına göre durumu ve sosyal yönüne bakılarak sınıfta bırakılmaları istendi.

Yeteneği dikkate alın

Genelgede, öğrenci başarılarının değerlendirilmesinde bazı derslerdeki başarısızlıklarına bakılarak eleme yapılmaması gerektiği belirtilerek, "Kendi yaş grubu içinde bir bütün olarak değerlendirilmesi, ilgi ve yeteneklerinin dikkate alınması ve öğrencinin sınıf tekrarına bırakılmasının ancak öğrencinin akademik ve sosyal yönüne katkı sağlayabileceği durumlarında işleme alınması hususunda gereğinin yapılması" istendi. Genelge ile bazı derslerde başarısız da olsa öğrencinin sosyal yönü kuvvetli ise sınıfta kalmamasının da yolu açılmış oldu.

 Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.