Özel okullara 'ikili eğitim' hakkı geliyor

Özel okullara 'ikili eğitim' hakkı geliyor

Dershaneler için dönüşüm sürecine başvurular bugün başlıyor.

 MEB, özel okul olmak isteyen dershaneler için yönetmelik değişikliği yapıyor. Özel okul tarihinde ilk kez dershaneden özel okula dönüşenlere 'ikili eğitim' yapma hakkı getiriliyor.

Dershaneler için özel okula dönüşüm süreci için başvurular bugün başlıyor ve 1 Eylül 2015 tarihine kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershaneler için dönüşüm kılavuzunu yayınladı. Dershanelerin kapatılmasını ve özel okullara dönüşmesini öngören yasanın ardından bu kez Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılıyor.

Yapılacak bir değişiklik ise hemtartışmalara yol açacak hemde özel okul tarihinde bir "ilk" olacak. Çünkü dönüşerek özel okul olan kurumlarda ikili eğitim yani sabahçı-öğlenci uygulaması başlayacak. Mevcut özel okullarda izin verilmeyen ikili eğitim sayesinde dönüşen okulların daha fazla öğrenci alması ve teşviklerden daha fazla yararlanması sağlanacak. Dershaneden özel okula dönüşecek olanlar için gerçekleştirilecek düzenlemeleri MEB Özel ÖğretimKurumları bünyesinde kurulan Dönüşüm ve Teşvik Daire Başkanlığı yapıyor. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nden dershane kelimesi tamamen çıkarılıyor.

BAHÇESİZ OKULLAR

Dönüşüm kapsamında, dershaneden özel okula dönüşecek okullarda, özel okullarda aranan bahçe ve müstakil bina şartı aranmayacak. Böylece anaokulu bile olsalar dönüşen okulların bahçeleri olmayacak. Dershaneler, zorunlu birimleri yanında en az 4 dersliği olmak şartıyla binalarını 2018-2019 öğretimyılının sonuna kadar özel okula dönüştürebilecek ve okul öncesi dahil tüm kademelerde eğitim verebilecek.

UZAKTAN EĞİTİM

Dönüşümseçenekleri arasında yer alan açık lise diye bilinen temel lise olarak adlandılıyor. Bu liselerde 20 saat yüz yüze eğitimyapılacak. Kalan derslerin uzaktan eğitimle yapılması öngörülüyor ancak ilgilimüfredatın nasıl gerçekleştirileceği belli değil.
Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.