Pedagojik formasyonun bir döneme sığdırılmasına tepki

Pedagojik formasyonun bir döneme sığdırılmasına tepki

Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) tarafından yapılan açıklamada, "YÖK'ün pedagojik formasyon sertifika programını, bir döneme sığdırma yönünde üniversitelere yapmış olduğu baskı yanlış" görüşüne yer verildi.

 Açıklamada, "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı"nın Türkiye gerçekleri ve ihtiyaçları ile uyuşmadığı ileri sürüldü.

      
Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre, bazı branşlarda çok sınırlı sayıda yeni öğretmene ihtiyaç varken bazı alanlarda ancak emekli olanların yerine atama yapılabildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye'de öğretmen yetiştirmenin niteliğini arttırmak ve öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısını çağa uygun düzeye ulaştırmak amacıyla eğitim fakültesi dekanlarının teklifi ile eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları kapatıldı. Ayrıca, yeni eğitim fakültesi açılmaması önerildi" ifadesine yer verildi.
      
YÖK'ün konuyla ilgili eğitim fakültelerinin görüşlerini almadığı öne sürülen açıklamada, YÖK'ün pedagojik formasyon sertifika programını, bir döneme sığdırma yönünde üniversitelere yapmış olduğu baskının yanlış olduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.