PICTES Öğretmenlerinden Ziyaret

PICTES Öğretmenlerinden Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği destekli, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” (PICTES) kapsamında görev yapan öğretmenler Anadolu Eğitim Sendikasını ziyaret etti.

Ziyarette heyet, Genel Başkanımız Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, Genel Sekreterimiz Turan TEMEL ve Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Mustafa YAMAN ile bir araya geldi.

Türkçe öğretmeni Fatih GÜLSAR, proje kapsamında görev yapan öğretmenlerin, geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklara Türkçe ve Arapça dil eğitimi ve telafi eğitimi verdiğini belirtti. 2016 yılında başlayan proje için MEB tarafından KPSS puan üstünlüğü ile 5 bin öğretmenin görevlendirildiğini ancak özlük hakları ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan GÜLSAR, “Bizler öğretmen işçiler gibiyiz. Bazı illerde öğretmen arkadaşlarımız 30 saat derse girerken bazı illerde bu süre 45 saate kadar çıkmaktadır. 2 yıllık PICTES Nisan 2019’da bitip 3 yıllık PIKTES II başladığında imzalanacak yeni sözleşmelere ‘AB fonları kesilip projeler sona erdiğinde MEB bünyesinde uygun kadrolara aktarılarak görevlerine devam ederler’ maddesinin eklenmesini, sendikal haklarımızı elde etmeyi ve kadrolu olarak atanmayı istiyoruz.” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ise, Pictes kapsamında görev yapan öğretmenlerimizin sorunlarını bildiklerini ve ilgili birimlerle daha iyi şartlarda çalışmaları için gerekli görüşmeleri yapacaklarını iletti. Gerek sendikal haklar, gerek özlük hakları noktasında eksikliklerin tamamlanarak görevlerine daha rahat bir şekilde devam edebilmeleri gerektiğini ifade etti. Öğretmenin ücretlisi, geçicisi, sözleşmelisi olmayacağını ifade ederek tek öğretmen istihdamının kadrolu olması gerektiğini vurgulayarak ziyarete gelen öğretmenlerimize teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.