REZALET!

REZALET!

sözlü sınavlarda yapılan hukuksuzlukların son örneği Hatay ilinde yaşanmıştır.

 Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte, il milli eğitim müdürlükleri müdür atamalarını yapabilmek için, münhal bulunan eğitim kurumlarını ilan etmiştir. Bu ilan ile birlikte yönetmelik uyarınca adaylar sözlü sınava çağırılmışlardır.

Türk Eğitim-Sen olarak; sözlü sınavlara karşı olduğumuzu her defasında dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.  Sözlü sınav yapılan illerden sendikamız genel merkezine gelen şikayetlerde, sözlü sınavlarda eşit yarışın zedelendiği, idarenin takdir yetkisini kötüye kullandığı ve sübjektif kriterlere göre seçim yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum sendikamızın sözlü sınava karşı olmakta ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermektedir.
İşte, sözlü sınavlarda yapılan hukuksuzlukların son örneği Hatay ilinde yaşanmıştır.  Yöneticilik seçme sınavında 92 puan alarak Hatay il birincisi olan Türk Eğitim-Sen üyesinin, sözlü sınav puanı, sözde sınav komisyonunca 42 olarak takdir edilmiş ve Hatay ilinde en düşük sözlü sınav puanı alan kişi olmuştur. Ancak; aynı sınavda komisyon üyesi olan bir kişi ile akrabalığı olan bir adaya ise 99,20  puan takdir(!)edilmiştir.
Bazı illerde her nasıl oluyorsa hep aynı sendika üyeleri yüksek puanlar alırken, diğer sendikalara üye olan veyahut sendika üyeliği olmayan adaylar düşük puanlar almaktadırlar. Bu durum, son yönetmelikte sözlü sınav uygulamasına neden yer verildiğini göstermektedir.  Türk Eğitim-Sen olarak sözlü sınavlarda yapılan bu ahlak dışı ve hukuksuz uygulamaların peşinde olmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu konuda bütün hukuk yollarına başvurulacaktır. 
 
 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.