SBS ek tercih, ek kontenjan e okul lise kayıtları

SBS ek tercih, ek kontenjan e okul lise kayıtları

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, 29 Ağustos günü sona eren kayıt işlemlerinin ardından sınavla öğrenci alan okullarda kontenjanların dolmadığı belirtildi. Bakanlık, 2013 yılı SBS.

 MEB, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlarlar için ek yerleştirme yapılacağını açıkladı. Kontenjanlar 9 Eylül'de açıklanacak. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, 29 Ağustos günü sona eren kayıt işlemlerinin ardından sınavla öğrenci alan okullarda kontenjanların dolmadığı belirtildi. Bakanlık, 2013 yılı SBS'ye katılan ve ortaöğretim yerleştirme puanı (OYP) 201 ve üzeri olan, tercih döneminde okul tercihi yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen ya da asıl/yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran öğrencilere yeni bir hak tanınacağını açıkladı.

SBS'de sınava girmiş ve yerleştirme sonuçlarına göre başarılılı olamamış öğrenciler MEB'den müjdeli haber geldi. MEB 9 Eylül'de boş kontenjanların açıklanacağını duyurdu. Bu duyuru 9 Eylülde açıklanacak boş kontenjanlar binlerce öğrenci umudu oldu. Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17 ve 18 Eylül saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecek.

Asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra 18 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden duyurulacak. 18 Eylül saat 21.00 itibarıyla yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 20 Eylül Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alan okullardan boş kalan kontenjanları için ek yerleştirme yapacak. Boş kalan kontenjanlar 9 Eylül Pazartesi günü açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alan okullardan boş kalan kontenjanları için ek yerleştirme yapacak. Boş kalan kontenjanlar 9 Eylül Pazartesi günü açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek tercih ve yerleştirme hakkı verilmesine ilişkin açıklama yaptı.

PAZARTESİ, SAAT 10.00, EN FAZLA 5 TERCİH 
Buna göre, 2013 yılı SBS'ye katılan ve OYP'si 201 ve üzeri olan, tercih döneminde okul tercihi yapmayan veya yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl veya yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrenciler, 2013 yılı Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların boş kalan kontenjanlarına OYP'ye göre merkezi sistem üzerinden ön kayıt yoluyla öğrenci alınması' süreciyle birlikte okul türüne bakılmaksızın (özel okullar hariç) 9 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak boş kontenjanlar için 'https://e-okul.meb.gov.tr' adresinde yayımlanan okullara en fazla 5 tercih olmak üzere yeni tercih hakkı tanındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.