Sınav Görevlilerinin Ücretlerine Değişiklik (MEB Açıklaması)

Sınav Görevlilerinin Ücretlerine Değişiklik (MEB Açıklaması)

MEB'den ''Sınav Görevlilerinin Ücretlerine Değişiklik'' Açıklaması

MEB resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Merkezi Sistem Sınav Yönergesi değişti
Merkezi sistemle yapılacak sınavların usul ve esaslarını, sınav kurul ve komisyonlarının oluşumu ile sınav görevlilerinin nitelik ve sorumluluklarına ilişkin merkezi sistem sınav yönergesinde değişiklik yapıldı.

Sınav görevlilerinin ücretlerine değişiklik

Sınavlarda görevlendirilen personelin ücretlerine yönelik olarak da değişikliğe gidildi. Önceden sınav görevlilerine "Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun" K cetveline göre ücret ödenirken, değişiklikle sınavın hazırlanmasından sonuçlanıncaya kadar geçen süreçte görevlendirilecek personel ile sınav evrakı koruma güvenlik görevlisi olarak sınav günü ve sınav günü dışında görev yapan personele ödenecek ücretler, 2012 tarihli 2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sınav ücretlerine ilişkin usul ve esaslar" gereğince, o yıl için belirlenecek gösterge rakamlarına ve ilgili diğer mevzuata göre, genel müdürlük görüşü alınarak döner sermaye işletmesince alınacak üst yönetici onayı ve ilgili diğer mevzuata göre belirlenecek.
Sınav sorularını hazırlama sürecinde görevlendirilecek akademik personel ile uzman personele ilişkin ödemelerde yine 2012 tarihli 2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sınav ücretlerine ilişkin usul ve esaslar" gereğince yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.