Şube Müdürlüğü Tatışmasına Son Nokta

Şube Müdürlüğü Tatışmasına Son Nokta

Şube Müdürlüğü Tatışmasına Son Nokta

 Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı şube müdürlüğü sınavına başvuru süresi için son noktayı koydu.Bununla birlikte alınacak şube müdürlüğü sayısını da verdi. twiter hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"Şube müdürlüğü sınavına girmek için öğretmen ve şef arkadaşlardan sürekli telefon ve mail alıyoruz. Bu konuda daha önce internet sitemizde bir değerlendirme yapmıştık. MEBin sınav yapmayı düşündüğü yaklaşık 1800 civarındaki şube müdürlüğü kadrosu 1.derece kadrolardır. Birinci derece kadrolar için 10 yıl hizmet süresi şartı aranır. Bir öğretmen veya şefin şube müdürlüğü sınavına girmesi için devlet memurluğunda en az 10 yıl hizmet yapmış olmak şartı genel bir şarttır.  bu on yıllık sürenin öğretmen ise en az 5 yılı öğretmen, şef ise en az en az 4 yılı şef olma şartı ise özel bir şarttır. Dolayısı ile bu sınava girmek için en az 10 yıllık hizmet süresi şartı aranır. Bu şart 657 Devlet Memurları Kanununun 68/b maddesinden kaynaklanmaktadır".  dedi.
Çakırcı'nın verdiği 1800 rakamını 3 katı adayla çarparsak mülakata girecek aday sayısını 5400 olarak buluruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.